Onrustige stapavond in het Haagse Centrum | Regio15.nl

Onrustige stapavond in het Haagse Centrum

Den Haag - Diverse vechtpartijen in de Haagse Binnenstad resulteerden in meerdere aanhoudingen en enkele gewonden.


Een van de incidenten begon nabij een horecagelegenheid aan het Plein. Nadat zij weigerden een ID bewijs te tonen hield de politie een man en een vrouw aan, waarbij de vrouw alles behalve meewerkte.

Toen ze eenmaal leek mee te werken, vond ze het toch nog nodig om een agent te schoppen, waarna de vrouw voor de 2e keer naar de grond werd gewerkt. Uiteindelijk hebben agenten haar onder controle gekregen en kon zij naar het politiebureau vervoerd worden.

Een 3e persoon, een 33-jarige man, vond het nodig om de agenten te hinderen bij de aanhouding van de man en vrouw. Hij stond onder andere op korte afstand van de agenten te filmen met zijn mobiele telefoon, ondanks dat hij al een paar keer was gevorderd om afstand te houden. Na diverse vorderingen heeft de politie hem uiteindelijk aangehouden voor 'belemmering' en werd hij meegenomen naar een politievoertuig, dat voor de ingang van de Tweede Kamer geparkeerd stond.

Midden op het Plein vond deze man het nodig om verzet te plegen, waarbij het uitliep op een vechtpartij met de agent. De agent riep assistentie in en direct kwamen meerdere agenten toegerend om hem te helpen. De agent heeft geweld gebruikt met zijn wapenstok, om de aangehouden verdachte weer onder controle te krijgen. Met de hulp van meerdere agenten de man geboeid en overgebracht naar het politiebureau.

Extra politiepersoneel was inmiddels ter plaatse gekomen, en intussen was er weer een nieuwe ruzie op de Lange Poten. Na wat dringende adviezen van de agenten, besloten die betrokkenen om het Plein te verlaten.

Kijk hier voor het persbericht van de politie over de inzet in het uitgaansgebied afgelopen nacht.

--- Let op: Tekst gaat door onder de foto's ---

Video: Danny Botman

Foto's: Sander Paardekooper

cPa0mt.jpeg

Swojyi.jpeg

lozJin.jpeg

pMIRCd.jpeg

ZpcLB9.jpeg

9aCQ0o.jpeg

eUMTbW.jpeg

xPemOB.jpeg

6PLT7t.jpeg

Wm9CKg.jpeg

De agenten stonden nog even na te praten op het Plein of de volgende melding van een vechtpartij kwam alweer binnen. Dit keer kwam de melding vanuit de Lange Houtstraat, ter hoogte van Café Danzig.

In de Doelenstraat trof de politie een gewonde man aan, die amper bij kennis was. Volgens omstanders was hij met zijn hoofd tegen de betonnen muur gevallen (of geduwd). Er waren veel omstanders, dus de politie had even nodig om orde op zaken te stellen. Er werd een ambulance ter plaatse gevraagd voor de gewonde man en op aanraden van getuigen werd er een verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Nog een aantal "betrokkenen" werd staande gehouden en hun bijdrage aan de vechtpartij werd uitgezocht.

Even later bleek er nog een tweede gewonde te zijn gevallen bij de vechtpartij, dus werd er nog een ambulance ter plaatse gevraagd. Vlak voor aankomst van de tweede ambulance, bleek de eerste gewonde weer redelijk bij kennis te zijn en begon zich tegen de hulpverleners te keren. Ondanks dringend advies van het ambulancepersoneel, weigerde de man om mee te gaan naar de ambulance, om zich in het ziekenhuis te laten onderzoeken. Hij vervolgde hierna zijn weg.

De tweede gewonde man wilde wel behandeld worden en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Video: Danny Botman

Foto's: Sander Paardekooper en René Hendriks

w34DeX.JPG

ADn7wO.JPG

rPovEM.JPG

MFty7Z.JPG

J1kSXq.JPG

dTvbfb.JPG

UcGQbq.JPG

1q2dDo.JPG

ttoSwE.JPG