Handgranaat en vuurwapens in pand Orionstraat | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Handgranaat en vuurwapens in pand Orionstraat

Den Haag - Een zwaarbewapend arrestatieteam heeft vrijdagmiddag een inval gedaan in een bedrijfspand aan de Orionstraat.


Naar nu blijkt werden daarbij meerdere vuurwapens, een handgranaat, grondstoffen en productiemiddelen voor verdovende middelen gevonden. In en rondom de loods hield de politie inderdaad zes mannen aan. het gaat om Hagenaars van respectievelijk 59, 59, 51, 49, 45 en 22 jaar oud.

Na de inval vonden er vrijdag later op de dag in twee woningen in Den Haag ook doorzoekingen plaats. Hierbij trof de politie onder meer 125 liter amfetamine aan. Later op de dag hielden agenten bij een van de woningen in Den Haag nog twee verdachten aan, twee 28-jarige Hagenaars . Op zaterdag 8 december werd een negende verdachte, een 74-jarige Hagenaar, in Den Haag aangehouden.

Bij de actie zijn ook drugshonden ingezet. Bovendien is expertise ingezet van forensische opsporing, digitale opsporing, de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO). Vijf van de negen verdachten werden maandag 10 december voorgeleid voor de rechter-commissaris en zijn in bewaring gesteld. De overige vier mannen zijn heengezonden, maar blijven wel verdachten in het onderzoek.

Dit item is mede tot stand gekomen dankzij een tip op de WhatsApp tiplijn (0615151502). Ziet u ergens veel politie, een arrestatieteam of iets anders nieuwswaardigs? Tip ons dan meteen. Dankzij tips kunnen wij het laatste nieuws uit de regio Haaglanden het snelst brengen. 

Foto's en video: Rene Hendriks, Koen Jongen en Sander Paardekooper

0jiVKG.jpeg

Wa itemdankzijtiplijjn

oGpyKF.jpeg

6sxhH8.jpeg

976uBk.jpeg

m69Nuy.jpeg

nvT270.jpeg

QHRE9T.jpeg

1FclMa.jpeg

LFxkuE.JPG

IyKTKG.jpeg

Brxfzl.JPG

CmiINV.JPG

CEOsBo.JPG