Man (37) dreigt woning met gezin op te blazen en verzet zich bij aanhouding | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Man (37) dreigt woning met gezin op te blazen en verzet zich bij aanhouding

Den Haag - Een verwarde man heeft woensdagavond voor veel consternatie gezorgd toen hij dreigde zijn woning met gezin op te blazen.


De 37-jarige man uit Heemskerk dreigde de gaskraan van zijn woning open te draaien en zijn woning aan de Steenhouwersgaarde op te blazen. in de woning was zijn gezin aanwezig. 

Toegesnelde politieagenten waaronder agenten van de hondenbrigade kwamen ter plaatse. Er werd ook een onderhandelaar van het arrestatieteam opgeroepen. Vanwege de ernst van de situatie werd besloten niet te wachten om de man te overmeesteren. 

Onder andere agenten van de hondenbrigade hebben met een zogenoemde 'schildprocedure' de man weten te overmeesteren. De man pleegde hevig verzet tijdens zijn aanhouding en kreeg onder andere een speciaal 'spuugmasker' op. Agenten hadden moeite om de man onder controle te krijgen. 

Personeel van de ambulancedienst heeft in de woning het gezin onderzocht. Een kindje raakte gewond en is in een maxicosi vervolgens onder begeleiding van agenten naar het ziekenhuis vervoerd. 

De politie doet onderzoek naar de toestand van de man. 

Foto's en video: Daan van den Ende

IOvyFd.JPG

vaz4Sn.JPG

oXTVsC.JPG

GubPJe.JPG

wHZnh9.JPG

aUZh2I.JPG

LytnMP.JPG

qZQfXd.JPG

41sWv9.JPG