Bekerfinale ijshockey in Uithof onrustig en grimmig | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Bekerfinale ijshockey in Uithof onrustig en grimmig

Den Haag - De bekerfinale ijshockey in de Uithof tussen AHOUD Devils en HIJS is zondag erg onrustig en grimmig verlopen. 


Ondanks het terugsturen van de twee supportersbussen (zie hieronder) vonden er tijdens de IJshockeyfinale alsnog meerdere incidenten plaats in het uitvak, waarbij beveiligers moesten ingrijpen.

In de sporthal werd een 32-jarige man uit Nijmegen aangehouden voor het aanranden van een steward (die bezig was met haar stage). Het slachtoffer deed aangifte en de verdachte zit nog vast.

Na de rustperiode werd de sfeer in het Uit-vak grimmig en ontstonden er diverse vechtpartijen. Hierbij sneuvelde een ruit en ging er een rookbom af, waardoor het brandalarm in de Uithof afging. Ook werd er een steward mishandeld, hij liep volgens omstanders een gebroken neus op.

De politie kwam met veel eenheden ter plaatse. Op diverse ingezonden videos van binnen is te zien dat de sfeer erg onrustig en grimmig was.

Bezoekers reageren op social media vol afschuw op de gebeurtenissen. De Haagse ijshockeyclub Hijs Hokij overweegt om geen uitsupporters toe te staan bij de volgende wedstrijd tegen AHOUD Devils Nijmegen.

Video en foto's: Nick van Mourik, Daan van den Ende

Video van binnen: Mike Groenewegen

POVB2w.JPG

hs9jMj.JPG

hvtCjL.jpeg

WHKved.jpeg

2EwGrY.jpeg

TmiPYf.jpeg

pI2zAG.JPG

KHqGUX.JPG

MvNb8K.JPG

pKUg4X.JPG

FTCQJV.JPG

NF7y2U.JPG

De politie heeft zondagmiddag bij de A4 ter hoogte van Den Haag Zuid enkele bussen vol met supporters stilgezet. De bussen met supporters ware onderweg naar de Uithof waar de bekerfinale ijshockey tussen Hijs Hokij en AHOUD Devils plaatsvindt.

Volgens een woordvoerder van de politie kregen zij signalen dat er een aantal touringcars vol met 'beschonken' en 'vervelende' supporters onderweg was vanuit Nijmegen naar Den Haag. De toegang tot de bekerfinale werd dan ook ontzegd; deze supporters waren niet welkom.

Met veel agenten en onder andere het Parate Peloton (PP) werden de bussen bij een parkeerplaats bij een benzinestation langs de A4 bij Den Hoorn stilgezet. Er werd onder andere zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen, maar ook vechtershandschoenen met verharde metalen knokkels. Verder troffen agenten in de bussen ruim 50 treetjes alcoholhoudende dranken en gebruikershoeveelheden drugs aan.

Er zijn twee aanhoudingen verricht. Een 55-jarige man uit Nijmegen werd aangehouden voor het mishandelen van een agent, de agent raakte daarbij gewond aan zijn pols. Een 27-jarige man uit Nijmegen werd opgepakt voor opruiing en belemmering. 

De burgemeester van Den Haag, mevrouw Pauline Krikke, vreesde voor het verstoren van de openbare orde. Op basis van de gemeentewet gaf zij daarom een noodbevel af. De bussen zijn onder politiebegeleiding teruggestuurd naar Nijmegen. Tijdens de controle was ook een veiligheidscoördinator van de ijshockeybond aanwezig.

De supporters, volgens een politiewoordvoerder harde kern van NEC, die vanuit Den Haag terug naar Nijmegen moesten zorgde later op de avond in de Arnhemse binnenstad voor veel onrust. De Mobiele Eenheid (ME) moest er volgens De Gelderlander aan te pas komen de supporters uit de binnenstad te krijgen.

Video en foto's: Daan van den Ende en Donny Kooistra

n1hlKn.JPG

3aXP9Z.JPG

TR7Pa1.JPG

V5Jvri.JPG

CljZeq.JPG

NGtv7B.JPG

TR2X22.JPG

sUczzp.JPG

4ICRnP.JPG

vnKZtF.JPG

Umpxld.JPG

h4U4Cu.JPG

dDp1ot.JPG

xg9wcr.JPG

ot4Ib8.JPG

lP2dXS.JPG

3NeWKK.JPG

8CRA4s.JPG

jL3kon.JPG

Cas3gz.jpeg

zmfvqe.JPG