Opnieuw verdacht voorwerp aangetroffen club Magnum | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Opnieuw verdacht voorwerp aangetroffen club Magnum

Zoetermeer - Opnieuw is er bij Club Magnum een verdacht voorwerp aangetroffen.


De politie werd in de late uurtjes van dinsdagavond gestuurd naar de Van der Hagenstraat. Daar zou men een verdacht voorwerp hebben gevonden.

Direct werd de omgeving weer ruim afgezet. Experts van Team Explosieven Verkenning en agenten in zware kogelwerende vesten stelden ter plaatse een onderzoek in. Zij troffen daar een voorwerp aan dat een dusdanig gevaar vormde dat de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie werd opgeroepen.

Zij hebben het voorwerp onderzocht en daarna meegenomen.

Burgemeester Aptroot van Zoetermeer liet zich ter plaatse op de hoogte stellen van het onderzoek.

Zoetermeer is de laatste tijd vaker opgeschrikt door geweldsincidenten bij nachtclubs. In maart 2018 werd Club One beschoten met een automatisch vuurwapen. In september 2018 werd Club Magnum beschoten met een automatisch wapen. In november 2018 werd er een granaat gevonden bij Club Magnum en in december 2018 werd Club Cobra twee weken gesloten nadat er een schietincident voor de deur had plaatsgevonden.

Update 6 februari: het blijkt dat er inderdaad een handgranaat is gegooid naar de uitgaansgelegenheid. De politie zoekt getuigen.

Foto's en video: Roy Wolters

vwSqxa.JPG

yE50fr.JPG

rK2J9m.JPG

NJ0GN4.JPG

SGV3GI.JPG

VPbLIf.JPG

I6Raue.JPG

VZwO1E.JPG

XyjmfJ.JPG

Burgemeester Charlie Aptroot heeft naar aanleiding van het aantreffen van de handgranaat voor de club besloten om extra veiligheidsmaatregelen te nemen. Club Magnum was al gesloten maar nu is ook het bovengelegen restaurant El Sultana voor twee weken gesloten. Donderdagmiddag zijn er hekken geplaatst om de directe omgeving rond de club af te sluiten en zijn er extra camera's opgehangen. Ook is er meer surveillance aanwezig van team handhaving, politie en een beveiligingsbedrijf.

6ZhisI.JPG

7HO7QF.JPG

j1G0Ob.JPG

2XgRPY.JPG