Grimmige sfeer in Leyenburg na oproep om te rellen | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Grimmige sfeer in Leyenburg na oproep om te rellen

Den Haag - Via social media was afgesproken om maandagavond rond 20:00 uur te gaan rellen in Leyenburg.


De politie was kennelijk al op de hoogte en was met veel personeel en materieel aanwezig. Onder andere het Parate Peloton (PP) en een Arrestatie Eenheid (AE) waren aanwezig.

Omstreeks 20:00 uur kwamen er uit verschillende straten diverse groepjes jongeren. Zij verzamelden zich op het Monnickendamplein. Er werd divers zwaar vuurwerk afgestoken en de groepjes begonnen te rennen bij het zien van politiewagens. 

Agenten hebben enkele jongeren gecontroleerd en gefoilleerd. Twee van hen moesten mee in een politiewagen.

Of en hoeveel aanhoudingen er zijn verricht is vooralsnog niet bekend. Agenten hebben de ouders van enkele minderjarige jongens opgebeld, zij kwamen naar het Monnickendamplein en hebben hun kroost na een stevig woord met de agenten meegenomen.

Het is de afgelopen dagen onrustig in de regio Haaglanden. Het begon allemaal toen bekend werd dat de vreugdevuren in Den Haag niet mochten doorgaan. 

Update 10 december: de woordvoerder van de Politie Den Haag laat weten dat er drie personen een bekeuring hebben gekregen voor het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs. Er zijn geen aanhoudingen verricht. 

Foto's: Regio15 en Piet de Ruyter

ob7tMX.jpeg

9RcsJh.JPG

mEknjb.JPG

prVXDV.JPG

vpkvd8.JPG

PYUpfX.JPG

EBPkVf.jpeg

vDa6XW.JPG

nG1TDi.JPG

fE7Xft.JPG

V85Evl.jpeg

QrcktB.JPG