Uitgebreid onderzoek na aanslag bij het CBR in Rijswijk | Regio15.nl
DutchEnglish

Uitgebreid onderzoek na aanslag bij het CBR in Rijswijk

Rijswijk - Er is een groot onderzoek gestart na de aanslag van afgelopen vrijdag bij het CBR.


De aanslag bij het Centraal Bureau Rijvaardigheid (CBR) werd omstreeks 7:45 uur gepleegd. Vrijdagochtend werd een 38-jarige man uit Den Haag aangehouden voor brandstichting.

Bij de brand kwam veel rook vrij en het pand van het CBR liep veel schade op. Alle examens werden geannuleerd. 

Volgens diverse betrouwbare, maar onbevestigde, bronnen gaat het om een 38-jarige Syriër. De man zou volgens deze bronnen al 7 keer zijn gezakt voor zijn examen. Hij zou al enkele keren een BNOR examen hebben afgelegd, dat is een speciaal staatsexamen. Hij zou eerder ook al examinatoren hebben bedreigd.

Vrijdagochtend zou hij een brandend object naar binnen hebben gegooid. Het zou zijn gegooid richting de praktijkexamenzaal. Twee examinatoren zouden na de actie achter de man zijn aan gegaan en daardoor kon de politie de man aanhouden. 

Een tak 'brandonderzoek' van de Forensische Opsporing (FO) doet zaterdagochtend samen met rechercheurs en Team Brandonderzoek (TBO) uitgebreid onderzoek. Er zijn diverse sporen veiliggesteld en onder andere in speciale bruine bewijszakken meegenomen. 

Het gebouw van het CBR is verzegeld en voorlopig niet toegankelijk. Medewerkers van het CBR in Rijswijk zullen voorlopig elders werken. Vanaf aanstaande maandag vertrekken de examenkandidaten vanuit Event Plaza in Rijswijk. De theorie examens zullen voorlopig op andere locaties plaatsvinden. 

Update 8 januari 2020: Bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) in Rijswijk kunnen waarschijnlijk tot 1 mei geen examens worden afgenomen. Duizenden examens worden nu verplaatst. Kandidaten kunnen terecht bij andere CBR-locaties. Het gaat de komende tijd ook ’s avonds en op zaterdag theorie-examens afnemen. Er is een speciale pagina ingericht. Voor de praktijkexamens - ook de taxi-examens van CCV - heeft het CBR onderdak gevonden in Event Plaza aan de Lange Kleiweg 86 in Rijswijk.

Video en foto's: Daan van den Ende

91tMxt.jpeg

iSHiYo.jpeg

AHCIBJ.jpeg

qT7PwK.jpeg

fKIIft.jpeg

mcQ456.jpeg

ASt3ij.jpeg

NqXzRv.jpeg

rjfemc.jpeg

KCE9Iw.jpeg

dMBK7U.jpeg