Magneetvissers vissen wapens uit de gracht op de Zuidwal | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Magneetvissers vissen wapens uit de gracht op de Zuidwal

Den Haag - Magneetvissers hebben vanmorgen verschillende wapens uit de gracht gevist.


Bij een sessie in het water van de Zuidwal hebben zij onder andere een pistool, patronen, twee alarmpistolen en een machete opgevist.

De wapens waren flink verroest, dus hebben al enige tijd in het water gelegen. Het ligt voor de hand dat het wapen bij een misdrijf is gebruikt en daarna in het water is gedumpt. Er is ook wat muntgeld opgevist. Dat wordt het hele jaar door verzameld, en aan het einde van het jaar naar een goed doel overgemaakt.

Uiteraard is de politie meteen gebeld en die is ter plaatse geweest. Een functionaris van Wapens, Munitie en Explosieven heeft zich over de gevonden wapens en munitie ontfermd. Over de herkomst van de wapens is niets bekend.

De betreffende magneetvissers hebben overigens een eigen YouTube kanaal (die kunt u hierhier en hier vinden), waarop eerdere vangsten van hen te bewonderen zijn. En hier hun eigen verslag van deze dag.

Het is zeker niet de eerste keer dat er in de regio bijzondere voorwerpen uit het water worden gevist. Op de Kortenaerkade werd in juli 2019 een mortiergranaat uit het water gevist en in september 2019 visten twee jongetjes een kluis met sieraden op in Leidschendam.

Mede naar aanleiding van incidenten rond magneetvissers die met een opgevist explosief achter op de brommer naar een politiebureau gingen, staat deze hobby ter discussie, maar in Den Haag is het magneetvissen (nog) niet verboden.

Video en foto's: Sebastiaan Barel en Herman van der Woude


Wa itemdankzijtiplijjn

0ymErx.JPG

BaRgij.JPG

lLpJCY.JPG

CF2Lc7.JPG

dNfok9.JPG

Fl2VTY.JPG

lMSTYK.JPG

yggrkl.JPG

fPlUAN.JPG

CRt4NG.JPG

JRYlTZ.jpeg

6IazI3.JPG

wqWPWL.JPG

Behalve wapens werden door de magneetvissers nog vele andere spullen boven water gehaald.

Kq0co6.JPG

LpnPYe.JPG

tsb46Y.JPG

cqLHyO.JPG

fXWZXA.JPG