Aanhoudingen in groot witwasonderzoek, wapens en cash gevonden | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Aanhoudingen in groot witwasonderzoek, wapens en cash gevonden

Regio - De Fiscale Inlichtingen en OpsporingsDienst (FIOD) hebben dinsdagochtend invallen gedaan in woningen en een bedrijfspand.


Vroeg in de ochtend werden de woning aan de Madepolderweg en de zonnestudio aan de Reykjavikweg binnengevallen. Ook een woning aan het Sumatra in Zoetermeer is dinsdagochtend doorzocht door de FIOD.

Na de inval zijn forensisch rechercheurs en een zoekteam van defensie gestart met het doorzoeken van de woningen en de zonnestudio. Het zoekteam van defensie zoekt onder andere naar verborgen ruimtes.

Er zijn vijf personen aangehouden. Drie van de vijf verdachten blijven voorlopig vastzitten: hun voorlopige hechtenis is inmiddels met twee weken verlengd.

De fiscale opsporingsdienst FIOD kwam de zaak op het spoor doordat een man van 41 en een 40-jarige vrouw uit Westland onverklaarbaar hoge uitgaven deden voor de inkomsten die ze opgaven. Zo kochten ze een huis zonder hypotheek. Het vermoeden rees dat de twee zich bezighielden met criminele activiteiten, waaronder drugshandel.

Een man van 42 sprong bij de inval in het bedrijfspand uit een raam in een poging de politie te ontlopen. Hij wordt verdacht van witwassen en het bezit van een automatisch vuurwapen.

Bij de doorzoekingen is behalve op wapens, luxe auto's en kilo's drugs ook beslag gelegd op scooters, dure horloges en bijna 200.000 euro aan contant geld. 

Video en foto's: Daan van den Ende en Donny Kooistra

smc2qs.JPG

wofmih.jpeg

5MKjmN.JPG

gsI6MA.JPG

Wa itemdankzijtiplijjn

`

Er bestaat geen verband tussen de inval en het bedrijf waarvan de vlaggen op onderstaande foto te zien zijn.

5Xflwy.JPG

JlxHbQ.JPG

4pLCgf.JPG

evdSjI.JPG

nxmaU1.JPG

0AfyeB.jpeg

bjaZT6.jpeg

k9RpQF.jpeg

xtLQMo.JPG

3H7Ysj.JPG

SHb6bI.JPG

Den Haag - Ook in een woning aan het Hudson werd een inval gedaan. Er zijn onder andere auto's in beslag genomen.

Foto's: Danny Botman en Sebastiaan Barel

b5MOBz.JPG

kfoNYB.jpeg

h2QN6J.jpeg

PKEGVv.jpeg

jvUiHX.jpeg