Verdachten van heling aangehouden na achtervolging | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Verdachten van heling aangehouden na achtervolging

Den Haag - Agenten hielden vrijdag 16 oktober, rond 04.00 uur, drie mannen aan op verdenking van heling van gereedschap. 


De aanhoudingen gebeurden na een achtervolging op de Rijksweg A4 en in Rijswijk, waar twee van de verdachten er rennend vandoor waren gegaan.

Agenten hadden om 03.45 uur een auto met drie inzittenden op de A12, ter hoogte van Bleiswijk, zien rijden die zij wilden controleren. De bestuurder kreeg een stopteken, maar bij de splitsing A4/A13 ging de bestuurder er plotseling vandoor via de A4.

De agenten zetten de achtervolging in, die via Rijswijk verder ging. De auto reed via onder meer de Haagweg richting de Deimanstraat. Daar stopte de bestuurder en renden de twee andere inzittenden weg. De bestuurder, een 21-jarige man uit Hoek van Holland, reed weer door maar reed zich uiteindelijk vast op de Minckelersstraat, waar hij werd aangehouden.

De twee anderen verstopten zich in de omgeving waarna er een zoekactie werd gestart met behulp van een politiehond. Een 22-jarige man werd aangehouden nabij de Broekslootkade, waar hij had geprobeerd via de sloot te ontkomen. De man zwom naar de overkant en verstopte zich achter een klikobak. De man volgde de aanwijzingen van de politie niet op, waarna de politiehond werd ingezet. De man werd kort daarna door de hond gegrepen en gebeten. De derde persoon, een 20-jarige man uit Monster, werd op de Rijswijkseweg aangehouden.

In de auto werden meerdere gereedschapsboxen, een slijptol en een stofzuiger aangetroffen. De auto werd in beslaggenomen voor verder onderzoek. Bij de fouillering van de verdachten werden softdrugs, geld en een schroevendraaier gevonden.

Foto's: Henk Ros

s9JVDx.jpeg

YIZt4I.jpeg

ejwl6Y.jpeg