Crystal meth lab ontdekt en ontmanteld | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Crystal meth lab ontdekt en ontmanteld

Voorburg - De politie hield dinsdagochtend 1 december rond 6:00 uur acht verdachten van het vervaardigen van harddrugs aan.


Agenten doorzochten vijf woningen en een bedrijfspand en vonden in zowel een woning in Voorburg als in het bedrijfspand in Vlaardingen een drugslab waar vermoedelijk crystal meth werd gemaakt. De geschatte straatwaarde van de in beslag genomen drugs ligt rond de vijf miljoen euro.

De verdachten kwamen bij de politie in beeld na onderzoek naar een crystal meth lab op de Kryptonstraat in Zoetermeer. Dit drugslab werd op 16 september gevonden na een melding van stank. De recherche startte een onderzoek waaruit de verdachten naar voren kwamen als betrokkenen. De verdachten zijn vijf mannen met leeftijden tussen de 46 en 70 jaar en drie vrouwen tussen 30 en 78 jaar oud. Ze komen uit Delfgauw, Den Haag, Voorburg en Rotterdam.

In totaal zijn enkele tientallen kilo’s harddrugs in beslag genomen. De straatwaarde hiervan zou rond de vijf miljoen euro liggen. De beide drugslabs zijn ontmanteld. Verder nam de politie grote hoeveelheden cash geld, twee vuurwapens, vijf auto’s en waardevolle goederen in beslag.

De drugs en grondstoffen zijn in beslag genomen en dinsdagmiddag met een zwaar beveiligd transport naar de AVR afvalverwerking in Rotterdam vervoerd. Daar is alles onder toeziend oog van de politie in de afvalovens verbrand.

Foto's: (AVR Rotterdam) 010fotograaf.nl

9cu6VM.jpeg

PtNOfO.jpeg