Nepvuurwapen aangetroffen op Den Haag CS; drie aanhoudingen | Regio15.nl
DutchEnglish

Nepvuurwapen aangetroffen op Den Haag CS; drie aanhoudingen

Den Haag - Een groep jongeren is zondagavond aangehouden in een trein op perron 9 bij station Den Haag Centraal nadat er bij hem een vuurwapen was gezien. 


Agenten in zware steek- en kogelwerende vesten hebben de trein onderzocht. Alle passagiers moesten met hun handen omhoog in de trein wachten.

Het station werd gedeeltelijk afgesloten met politielint. Veel treinen zijn vertraagd of geannuleerd. Er staan veel reizigers op het station te wachten.

Er zijn drie jongens aangehouden. De aangehouden jongens zijn vervoerd naar het politiebureau. Volgens een inzittende is er daadwerkelijk een vuurwapen aangetroffen in de trein. 

De reizigers mochten vervolgens de trein verlaten en medewerkers van de NS hebben de geschrokken reizigers als dank voor het wachten een koffiebon ter waarde van 2,50 euro gegeven. 

De trein is vervolgens grondig doorzocht. Of het om een echt vuurwapen of om een imitatie wapen gaat zal de politie verder onderzoeken. Een specialist van het bureau Wapens, Munitie en Explosieven (WME) is ter plaatse om het wapen veilig te stellen. 

Niemand raakte gewond. De politie doet verder onderzoek naar de zaak. 

Update 20-06 11:00: De politie laat weten dat zij gister twee Amsterdammers van 18 en 17 jaar oud en een 16-jarige jongen uit Wormerveer hebben aangehouden. Bij de aanhouding is een vuurwapen aangetroffen. Na onderzoek bleek het om een (plastic) nepvuurwapen te gaan. De jongens waren de trein ingelopen met het vuurwapen in de handen.

Video en foto's: Donny Kooistra

Mp8dhc.JPG

Qicd0E.JPG

EYv7eb.JPG

Sz2CD8.JPG

G5LIR2.JPG

cD5Nef.JPG

IF2mx5.JPG

ul2O0J.JPG

YiXHbW.JPG

pSj4jn.jpg

15uzoH.JPG

v4GiFN.JPG

0ELAVk.JPG

8T80v2.JPG

cr4Jnc.JPG

s1neES.JPG

I0lJzl.JPG

KRc8In.JPG

h2dZCF.jpg

8SpQ0Q.JPG

6q2scK.JPG