Jongeren met bivakmutsen en steekwapens verstoren les ROC Mondriaan | Regio15.nl

Jongeren met bivakmutsen en steekwapens verstoren les ROC Mondriaan

Den Haag - De politie is vrijdagochtend massaal ter plaatse gekomen op het ROC Mondriaan aan de Tinwerf. 


Als gevolg van een woordenwisseling eerder op de ochtend op het schoolplein hebben drie studenten van de ene opleiding een les van een andere opleiding verstoord. De drie jongens met capuchons en bivakmutsen zijn het klaslokaal van de opleiding Techniek een ICT binnengegaan en hebben de les verstoord. Ze zouden een mes of machete bij zich hebben gehad. Na dreigende woorden te hebben geuit naar één van de studenten in de les, vertrokken zij uit het lokaal en van de campus

De beveiliging en receptie hebben meteen de politie gebeld. De omgeving van de school werd afgezet en onder andere hondengeleiders zijn de school binnengegaan.

Agenten hebben verklaringen opgenomen, beveiligingscamera's bekeken en onderzoek verricht. Tijdens het onderzoek moesten de leerlingen in het pand blijven en mochten niet naar buiten. De bedreigde leerling is voor getuigenverklaringen meegenomen naar het politiebureau en daar zal hij aangifte doen. 

De lessen van de ICT opleiding zijn vandaag geschrapt en ook een gepland examen is geannuleerd. Het is de laatste dag voor de herfstvakantie. Het incident heeft op sommige leerlingen behoorlijk indruk gemaakt. Het ROC Mondriaan laat weten dat nazorg beschikbaar is. 

Een woordvoerder van de politie Den Haag laat weten dat de politie afging op een 'dreigende situatie'. Het ROC Mondriaan heeft later die middag een bericht gepubliceerd op haar website.

Niemand raakte gewond. 

Update vrijdag 28 oktober: na uitgebreid onderzoek heeft de politie vandaag drie verdachten aangehouden in verband met het verstoren van een les en het bedreigen van een leerling. De aangehouden verdachten zijn 16, 17 en 18 jaar oud en komen uit Delft en Den Haag. 

Wa itemdankzijtiplijjn

Video en foto's: Donny Kooistra

oIDFiX.JPG

97AIlE.JPG

70JVI5.JPG

5ruvCW.JPG

2OXZva.JPG

xqhoZA.JPG

8lqpPv.JPG

s2mzz2.JPG

8RoqBR.JPG

kCaVjT.JPG

bWmbVD.JPG

phY2BA.JPG

vYvNAQ.JPG

qbCU1C.JPG

GNtXnR.JPG