Explosief aangetroffen bij Surinaams afhaalrestaurant op de Hoefkade | Regio15.nl
DutchEnglish

Explosief aangetroffen bij Surinaams afhaalrestaurant op de Hoefkade

Den Haag - Op de Hoefkade zijn vanmorgen veel hulpdiensten ingezet na de vondst van een explosief bij Surinaams afhaalrestaurant Lobi BBQ.


Naast politie werd ook brandweer en de ambulancedienst ter plaatse gevraagd. De brandweer en ambulancedienst stonden paraat voor de zekerheid. De Hoefkade werd met afzetlint afgesloten en al het verkeer is gestremd.

Het explosief is voor de deur gevonden van Surinaams restaurant Lobi BBQ. Het restaurant heeft meerdere vestigingen. Dit weekend zijn er ook al twee afhaalrestaurants van Lobi BBQ in Dordrecht en Rotterdam beschoten. Er zijn bij een filiaal in Dordrecht, van hetzelfde restaurant, maandagochtend ook explosieven gevonden

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is onder begeleiding van Team Verkeer met spoed ter plaatse gekomen. De EOD identificeert explosieven en ruimt deze op. Omstreeks 08:00 uur heeft een bomexpert de explosief veiliggesteld en werd de afzetting verkleind. Om wat voor explosief het exact gaat is nog niet bekend. 

Rechercheurs en medewerkers van de Forensische Opsporing (FO) zijn ter plaatse en zijn met een groot onderzoek gestart. Niemand raakte gewond.

Een woordvoerder van de Politie Den Haag wilde nog niet inhoudelijk reageren. 

Video en foto's: Donny Kooistra

SgmwE4.JPG

1qtzRa.JPG

rFBujZ.JPG

O9lqJ9.JPG

SgmwE4.JPG

vZSqtM.JPG

iET1vf.JPG

PVFurs.JPG

8By9gc.JPG

g5g7Jn.JPG

lj9Czp.JPG

RTQO3M.JPG

Uk1CZ1.JPG

R5jJxR.JPG

3kZctZ.jpg

MLNYpq.JPG

NSlxJv.JPG

OpEZQt.JPG

2Ul6wq.JPG

xPjwN1.JPG

jttIQT.JPG

BrWm5w.JPG