Politie rijdt auto klem op de Genestetlaan | Regio15.nl

Politie rijdt auto klem op de Genestetlaan

Den Haag - De politie heeft zaterdagavond omstreeks half negen bij een achtervolging een auto klemgereden op de Genestetlaan nabij de Slachthuislaan. Twee inzittenden zijn aangehouden.


De politie bevestigt dat er een achtervolging heeft plaatsgevonden vanaf de Erasmusweg, nadat het verdachte voertuig een stopteken kreeg vanwege verdacht gedrag. De achtervolging is via Moerwijk uiteindelijk in het Laakkwartier geëindigd. Bij de achtervolging heeft de auto van de verdachte een lekke band opgelopen.

Meerdere politie eenheden waren aangesloten bij de achtervolging en na het klemrijden van de auto zijn beide de inzittende te voet gevlucht. Na een korte achtervolging heeft de politie de eerste verdachte in de omgeving van de Laakweg/Slachthuislaan aangehouden. Deze verdachte was na het uitstappen zijn schoen verloren.

De tweede verdachte is iets verder gekomen, deze werd aangehouden in de omgeving van de Tak van Poortvlietstraat nabij de Neherkade. De politie heeft bij deze verdachte het stoomstootwapen ingezet om hem aan te kunnen houden.

Beide verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het betroffen twee mannen van 18 en 22 jaar uit Den Haag.

In de auto van de verdachte trof de politie een zakje aan met witte ponypacks, vermoedelijk gevuld met drugs.

De auto is door de politie meegenomen naar het nabijgelegen politiebureau Laak, waar deze verder onderzocht zal worden.

Beelden: Sander Paardekooper

TmDNQP.JPG

5ByAuI.JPG

C2Nv2D.JPG

Uozfit.JPG

jg6lKL.jpg

XZfk0E.jpg

2eYglC.JPG

4H1RvT.JPG

x0sBzh.JPG

9oHUNg.JPG