Verdachte van dodelijk ongeval aangehouden | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Verdachte van dodelijk ongeval aangehouden

t-img_1900Den Haag - De politie heeft de auto teruggevonden die op 10 december betrokken was bij een dodelijke aanrijding in de Waldorpstraat.

Ook de bestuurder is geïdentificeerd. Deze 21-jarige Hagenaar is inmiddels als verdachte verhoord en heeft een bekentenis afgelegd. In de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 december troffen voorbijgangers omstreeks twee uur het levenloze lichaam van een 42-jarige Hagenaar. De man lag midden op de rijbaan van de Waldorpstraat. Op de plek trof de politie sporen van een aanrijding, ook de verwondingen van de man wezen daarop.

In de weken na de aanrijding hebben de recherche van Bureau Laak en medewerkers van Bureau Verkeer van Politie Haaglanden intensief onderzoek verricht naar het voertuig dat bij de aanrijding was betrokken en de bestuurder hiervan. Al vrij snel werd - onder meer aan de hand van camerabeelden - duidelijk dat het ging om een zilvergrijze bestelwagen.

Na een tip trof de politie op maandag 27 december in de omgeving van de Beresteinlaan het busje aan dat vermoedelijk bij de aanrijding was betrokken. Schade aan de bestelwagen bevestigde dit vermoeden. Toen de eigenaar van het voertuig met de bevindingen van de politie werd geconfronteerd, bekende zijn 21-jarige zoon bij de aanrijding betrokken te zijn geweest.

Volgens de 21-jarige reed hij harder dan toegestaan en merkte hij het slachtoffer te laat op. Na de aanrijding was de man zo geschrokken dat hij is doorgereden. De 21-jarige heeft verder verklaard dat hij in eerste instantie niet wist dat hij een persoon had aangereden. Maar ook toen de hij via de media vernam dat bij de aanrijding een slachtoffer was gevallen, besloot hij om zich niet bij de politie te melden.

De politie onderzoekt nog wat de exacte toedracht van de aanrijding is geweest. Vooralsnog wordt de 21-jarige Hagenaar verdacht van het (niet opzettelijk) veroorzaken van een dodelijke aanrijding en het doorrijden na een aanrijding. Omdat voor deze feiten geen voorlopige hechtenis is toegestaan, mocht de man na verhoor weer naar huis.

Foto's: Marco Vos en Erwin van der Lem

w-img_1900

w-waldorp25a