Schietpartij na ruzie in uitgaansgelegenheid | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Schietpartij na ruzie in uitgaansgelegenheid

Zoetermeer - Een ruzie die is ontstaan in een uitgaansgelegenheid op de van Der Hagenstraat, is later buiten uitgemond in een schietpartij.


Daarbij is één persoon gewond geraakt. De auto met daarin het slachtoffer is naar het Esso tankstation op de Oostweg gereden, vermoedelijk om hulp te zoeken. Om het slachtoffer daar te behandelen is ook het MMT (mobiel medisch team) uit Rotterdam opgeroepen.

Kort na het incident is er op de A12 richting Den Haag (in de buurt van tankstation Knorresteijn) een auto staande gehouden. De inzittenden worden verdacht van betrokkenheid bij het incident en zijn daarom aangehouden.

Omdat nog onduidelijk is wat er precies is gebeurd, heeft de politie zoveel mogelijk auto's die van de van der Hagenstraat kwamen, staande gehouden en de inzittenden daarvan ondervraagd en gecontroleerd op wapenbezit. Op die manier hoopt men meer duidelijkheid te krijgen over de gang van zaken.

De auto van het slachtoffer is door de politiekraan meegenomen voor forensisch onderzoek. Ook het terrein van het tankstation aan de Oostweg is onderzocht op sporen. Daarna werd het tankstation weer vrijgegeven.

Op de van der Hagenstraat zelf heeft de dienst Forensische Opsporing ook onderzoek verricht.

Update 21.45 uur: de politie is er inmiddels niet meer zo zeker van dat het om een steek- en/of schietincident gaat. De gewonde is een 26-jarige Voorburger. De club 'No Limits', waar het incident plaatsvond, is vandaag op last van de gemeente gesloten. Er zijn totaal negen personen aangehouden in verband met het incident. De politie zoekt getuigen. Zij kunnen bellen met 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

Video en foto's: Rene Hendriks


w-PEEN3630

w-PEEN3633

w-PEEN3634

w-PEEN3636

w-PEEN3644

w-PEEN3656

w-PEEN3666

w-PEEN3648

w-PEEN3678

w-PEEN3681

De club 'No Limit' aan de van der Hagenstraat is op last van de gemeente gesloten. De politie hield zaterdagavond de wacht bij de club. (Foto: Joeri Kors)

w-20141206235157 IMG 1206