Drie aanhoudingen na schietincident Swammerdamstraat | Regio15.nl
DutchEnglish

Drie aanhoudingen na schietincident Swammerdamstraat

Den Haag - Vanmiddag heeft er een schietincident plaatsgevonden in de Swammerdamstraat; de politie heeft drie verdachten aangehouden.


Direct bij de melding was al duidelijk dat bij het schietincident meerdere personen en voertuigen betrokken waren. Buurtbewoners gaven aan de meldkamer door dat zij een zilver-grijze Mercedes direct na de schietpartij zagen wegrijden met daarin drie personen.

Agenten die naar de Swammerdamstraat onderweg waren, troffen in de omgeving een voertuig aan dat aan deze beschrijving voldeed. Het voertuig werd direct staande gehouden waarbij de drie inzittenden, personen van 23, 29 en 36 jaar, middels een 'uitpraatprocedure' één voor één uit de auto werden gehaald, geboeid werden en daarna individueel overgebracht werden naar het politiebureau.

Ook het vermoedelijke slachtoffer van het schietincident bevond zich onder de inzittenden van deze auto.

Aan de Van Leeuwenhoekstraat en de Swammerdamstraat hebben agenten een groot 'Plaats Delict' afgezet met lint. Ter plaatse werd onderzoek gedaan door medewerkers van bureau Forensische Opsporing.

De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Getuigen die tips hebben kunnen contact op nemen met de recherche van bureau Laak via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem melden kan ook, via M.: 0800-7000

Video: Rob Altena (uitpraatprocedure), Ruben van Essen en Dejan Jeremic

Foto's: Ruben van Essen, Donny Kooistra en Lars Koeze

w 050

w 049

w 041

w Swammerdam 1

w Swammerdam 2

w Swammerdam 3

w Swammerdam 4

w Swammerdam 5

w Swammerdam 6

w Swammerdam 99

w Swammerdam 11

w Swammerdam 55

w Swammerdam 66

w Swammerdam 88

w Swammerdam 100