Club Cobra twee weken gesloten na schietpartij | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Club Cobra twee weken gesloten na schietpartij

Zoetermeer - Nachtclub 'Club Cobra' in Zoetermeer is vanmorgen beschoten met vermoedelijk een automatisch wapen.


De nachtclub, gelegen aan de Amsterdamstraat, was op het moment van de beschieting gesloten. De politie kreeg vrijdagmorgen vroeg een anonieme melding van een schietincident. Er zijn minstens negen kogelhulzen gevonden voor de club. 

Alhoewel de woordvoerder van de politie nog niets kon vertellen, liet de woordvoerder van de gemeente Zoetermeer weten dat de club voor twee weken dicht gaat. 

De sluiting is een behoorlijke tegenvaller voor de club. Op oudejaarsavond hadden zij een groot feest gepland met de naam 'Billionaires'. Dit feest kan vanwege de sluiting niet doorgaan. 

Zoetermeer is de laatste tijd vaker opgeschrikt door geweldsincidenten bij nachtclubs. In maart werd Club One beschoten met een automatisch vuurwapen. In september werd Club Magnum beschoten met een automatisch wapen. In november werd er een granaat gevonden bij Club Magnum.

De Forensische Opsporing (FO) heeft lange tijd onderzoek gedaan. De recherche onderzoekt de zaak.

(Noot van de redactie: ondanks dat 'schietpartijen' en 'schietincindenten' op de groene lijst staan van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ), is er voor dit incident geen persalarm gegeven. We hebben daarom beperkt beeldmateriaal van dit incident. Wederom toont dit aan waarom het zó belangrijk is om ons te tippen als u ergens veel politie ziet. Dankzij uw tips kunnen wij verslag doen van het nieuws. Lees hier meer over de WhatsApp-tiplijn.)

Foto's en video: WhatsApp en Pieter Cornelissen

Wa itemdankzijtiplijjn

qAXrhB.jpeg

w9eCbp.jpeg

cqSNvr.jpeg

70hMMc.jpeg

DP8wJR.jpeg

6CPhvX.jpeg

yqp18P.jpeg