Schietpartij, aanrijding en achtervolging tot in de duinen | Regio15.nl

Schietpartij, aanrijding en achtervolging tot in de duinen

Voorburg / Den Haag / Wassenaar - Een schietparij en de daarop volgende achtervolging heeft een chaos veroorzaakt.


Rond half negen klonken er twee knallen op de hoek van de Savallelaan/van Beijnenstraat/van Everdingenstraat. Politiemensen in kogelwerende vesten haastten zich naar de opgegeven locatie. Daar troffen zij blijkbaar alleen nog "stille getuigen" aan.

De politie woordvoerder wil niet meer kwijt dan dat het een "geweldsincident" betreft. Maar naar alle waarschijnlijkheid is daarbij een voertuig gezien wat er vandoor ging. Dit voertuig heeft op de vlucht een ernstige aanrijding veroorzaakt en is later aangetroffen in de duinen (tekst loopt door onder de foto's).

Er werd een 'plaats delict' afgezet om de sporen te beschermen. Politiemensen zochten op linie naar sporen. Daarbij zijn zo te zien enkele kogelhulzen aangetroffen. Deze zijn gemarkeerd met pionnen, en later op de avond veiliggsteld door medewerkers van de afdeling forensische opsporing.

Foto's en video: Sebastiaan Barel, Rene Hendriks, Bob van Keulen

YdKVDR.jpeg

Wa itemdankzijtiplijjn

e1NDeg.jpeg

fIxFDQ.jpeg

bgxQ6D.jpeg

hiiWYR.JPG

8U35ji.JPG

n6rYao.JPG

i5MoTN.JPG

h75lxL.JPG

ld399n.jpeg

5pMNYR.jpeg

RyMiBx.jpeg

Den Haag - Op de kruising van de Laan van Nieuw-Oost Indië met de Bezuidenhoutseweg, veroorzaakte de vluchtende auto een zware aanrijding. De auto reed op het moment van de aanrijding met extreem hoge snelheid over de busbaan van de Laan van NOI, tegen de richting in. Een scooter die over de Bezuidenhoutseweg reed en de krusing overstak verwachtte dat uiteraard niet en werd aangereden. De bestuurder daarvan (een 69-jarige man) raakte zwaargewond. Het is niet duidelijk of de politie op dat moment al het voertuig achtervolgde. 

Gezien de klap werd behalve een ambulance ook een traumahelikopter opgeroepen. De achtervolging ging intussen verder, richting Wassenaar over de N44/A44 (tekst loopt door onder de foto's).

Na behandeling ter plaatse is man per ambulance en met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

De VOA heeft ter plaatse onderzoek gedaan naar het ongeval. Gezien de schade aan de scooter was van een valpartij zeker geen sprake. Er was ook geen 'tegenpartij' te zien op de kruising na het ongeval.

Foto's en video: Herman van der Woude

SwvQQ4.JPG

eqcHbR.JPG

tF5riR.jpeg

8wwds9.jpeg

Z9oxwC.jpeg

cVBfop.JPG

xQvbIp.JPG

EamQdw.JPG

bqYMX6.JPG

MZDNEt.JPG

Lz6PdE.JPG

Pne2PW.JPG

mLK9Da.JPG

6Mya24.JPG

Wassenaar - De achtervolging kwam uiteindelijk tot stilstand op de parkeerplaats van Meijendel in de duinen van Wassenaar. Daar zijn de inzittenden uit de auto gesprongen, en de duinen in gerend. Volgens getuigen gaat het om twee jongemannen.

Om ze te pakken te krijgen werd het gebied afgegrendeld. Volgens de Telegraaf werden bezoekers van de nabijgelegen Haagse Golf & Countryclub aangeraden om te stoppen en naar binnen te gaan "omdat er gewapende verdachten zouden rondlopen".

Met politiehonden en een helikopter werd het gebied doorzocht. Gedurende ongeveer anderhalf uur cirkelde de politieheli laag boven het gebied. Door het mooie weer waren er veel mensen in de duinen, wat het moeilijker maakt om precies 'het goede poppetje' eruit te pikken op het beeld van de warmtebeeld camera. Mensen die het gebied verlieten werd gevraagd of zij iets hadden gezien, en in sommige gevallen werd hun auto gecontroleerd.

Toen de verdachten na enige tijd nog niet getraceerd waren, werden er twee busjes met extra politiehonden ingezet. De VOA kwam na het onderzoek op de Laan van Nieuw Oostindie naar de parkeerplaats toe om de schade aan de vluchtauto vast te leggen. Ook medewerkers van de afdeling forensische opsporing hebben ter plaatse onderzoek gedaan. Daarna is de auto meegenomen op een poltieberger. Toen werd ook de schade aan de bestuurderszijde van de auto goed zichtbaar.

De politie woordvoerder wil niet bevestigen noch ontkennen dat de gebeurtenissen op de Laan van Nieuw-Oost Indië en de zoekactie op de Meijendelseweg te maken hebben met "het geweldsincident" op de Savallelaan/van Beijnenstraat in Voorburg. Sterker nog: er wordt zelfs niet bevestigd of ontkend dat deze auto betrokken was bij de aanrijding op de Laan van Nieuw Oostindie.

Ook op de rotonde Wittenburgerweg/Stoeplaan zouden sporen zijn aangetroffen (tekst loopt door onder de foto's).

Foto's en video: Rene Hendriks, Nicky Pronk, Bob van Keulen

NogoH5.JPG

t5J693.jpeg

7CnauD.jpeg

G3VV1w.JPG

HXqX6t.JPG

8nP7oS.jpeg

FZZZLj.JPG

l9eIpZ.jpeg

kvL1oS.jpeg

LTmqsk.JPG

rntkqi.JPG

AmtP03.JPG

qlAT38.JPG

oa8M4Y.jpeg

ybsmv3.JPG

S9Zvkx.jpeg

cGA8ka.jpeg

IZ83uU.jpeg

ZRPKXf.jpeg

yk3nSv.jpeg

Wassenaar - Ook op de rotonde Wittenburgerweg/Stoeplaan werd onderzoek gedaan; mogelijk omdat er onderdelen van de vluchtauto zijn aangetroffen. Het verkeer werd over de stoep geleid om ook hier de sporen niet te vervuilen.

Foto's: Rene Hendriks

mher26.JPG

vuQsUv.JPG

KCRPre.JPG

AujUot.JPG

ZUHjQ7.JPG

iY5wCS.JPG