Twee aanhoudingen voor geweldsincidenten in Zoetermeer | Regio15.nl
DutchEnglish

Twee aanhoudingen voor geweldsincidenten in Zoetermeer

Zoetermeer - Agenten hielden deze week twee mannen aan die worden verdacht van betrokkenheid bij een aantal schietincidenten in Zoetermeer.


De eerste verdachte, een 20-jarige man uit Rotterdam, werd maandagochtend aangehouden in zijn woonplaats.

De tweede verdachte, een 19-jarige man uit Rotterdam, werd dinsdagochtend aangehouden in de Penitentiaire Instelling (PI) in Schiedam.

Beide verdachten zijn overgebracht naar een politiebureau waar zij worden gehoord. 

De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Zoetermeer werd opgeschrikt door ernstige geweldsincidenten. De schietincidenten bij uitgaansgelegenheden in Zoetermeer hebben voor de politie de hoogste prioriteit. Burgemeester Aptroot is dan ook blij dat de verdachten zijn aangehouden: “De schietincidenten zijn onacceptabel. Goed werk van de politie dat zij de verdachten hebben opgespoord.”

In maart 2018 werd Club One beschoten met een automatisch vuurwapen. In september 2018 werd Club Magnum beschoten met een automatisch wapen. In november 2018 werd er een granaat gevonden bij Club Magnum en in december 2018 werd Club Cobra twee weken gesloten nadat er een schietincident voor de deur had plaatsgevonden.

In februari 2019 werd een handgranaat voor de deur van Club Magnum gelegd. Burgemeester Charlie Aptroot was het toen spuugzat en besloot dat Club Magnum en het bovengelegen restaurant El Sultana een hun deuren moesten sluiten. Club Magnum moest een half jaar dicht en het bovengelegen restaurant El Sultana moest twee weken de deuren sluiten.

Video en foto’s: Piet de Ruyter

c7pSb7.JPG

5DmL2b.JPG

W8yZEi.JPG

62JAxk.JPG

bPZxhl.JPG

Iv0EAm.JPG

2b2gIK.JPG

YEeEHA.jpeg

SkPu5a.JPG

X05bbh.JPG

OvGjRv.JPG

SZ5v31.JPG

Nyr1s7.JPG

2jvFce.jpeg

SS3ICH.jpeg

1fAqNg.jpeg

TQTIvD.jpeg

Dey28e.JPG

xFZSkG.jpeg