Politie lost schoten bij aanhouding verdachten in Den Haag | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Politie lost schoten bij aanhouding verdachten in Den Haag

Den Haag - De politie heeft woensdagavond bij de aanhouding van meerdere verdachten op de Rossinilaan enkele waarschuwingsschoten gelost.


Onbekend is nog wat de melding was waar de agenten op af kwamen. Buurtbewoners zagen hoe agenten achter meerdere mannen aan renden en waarschuwingsschoten losten.

De politie heeft de ingang van de wijk afgezet voor onderzoek. Daardoor konden bewoners van de wijk lange tijd de wijk niet met de auto verlaten. In het afgezette gebied stond een rood busje, waarvan de portier open stond; vermoedelijk zat tenminste één van de verdachten in dat busje.

Ook op de Puccinistraat, om de hoek van de Rossinilaan, werd een auto door de politie klemgereden. De bestuurder van dat voertuig werd aangehouden omdat hij zou zijn ingereden op agenten; de agenten konden nog net op tijd aan de kant springen. Ook daarbij zou mogelijk een waarschuwingsschot gelost zijn. Ambulancepersoneel heeft de man kort gecontroleerd. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis.

Beide voertuigen zijn door de politie in beslag genomen.

Update 29-juli: De politie laat weten in totaal vier personen aangehouden te hebben. Het gaat om mannen van 44, 43, 40 en 28  uit Sliedrecht, Den Haag en Zeist. De politie kwam ter plaatse nadat buurtbewoners een verdachte situatie hadden gemeld, zij zagen mannen rennen en zouden schoten gehoord hebben.

Video: Ingezonden via de WhatsApp tiplijn (0615151502)

Wa itemdankzijtiplijjn

Video en foto's: Dean de Bood en Daan van den Ende

AuFjAC.JPG

28X5uI.jpg

2AOcwY.jpg

NFV2Q3.jpg

AzcPET.jpg

yESPpL.JPG

CWLy3h.jpg

St8GFo.jpg

edaMBD.JPG

jN41yc.jpg

o06piD.JPG

ojko1i.JPG

g9VDWP.JPG

bNtiSg.JPG

QpO8ps.jpg

PVXIeE.jpg

BR9KmP.JPG