Politie schiet op voertuig na inrijden op agenten Rossinilaan | Regio15.nl

Politie schiet op voertuig na inrijden op agenten Rossinilaan

Den Haag - De politie heeft vanmiddag geschoten op een voertuig, nadat de bestuurder daarvan zich onttrok aan een staandehouding op de Rossinilaan.


Agenten in burgerkleding hielden een voertuig staande in de Haagse wijk Nieuw Waldeck.

In eerste instantie leek de bestuurder daar gehoor aan te geven. Niets was minder waar, want toen agenten de bestuurder wilden controleren ging de bestuurder er met zijn voertuig vandoor. Bij zijn vluchtpoging reed hij daarbij in op de agenten.

De agenten hebben daarom drie keer gericht op de auto geschoten. Hierbij sneuvelde de achterruit van de auto; het glas daarvan bleef als stille getuige op straat achter. Ook in de voorruit van de auto zijn kogelgaten zichtbaar.

De bestuurder ging er daarna vandoor, waarop meerdere eenheden van de politie de achtervolging inzetten. Het voertuig reed weg, maar werd kort daarop door agenten op het Pinksterbloemplein aangetroffen, waarna de bestuurder alsnog kon worden aangehouden.

Een agent werd aangereden en raakte lichtgewond. Hij is door personeel van de ambulancedienst onderzocht.

Het is nog niet bekend wat de reden was dat de man op de vlucht sloeg. Volgens een woordvoerder van de politie gaat het niet om “te hard rijden” of een andere verkeersovertreding. De auto waar hij in reed staat in ieder geval als 'gestolen' geregistreerd bij het RDW.

De politiehelikopter heeft tijdens het incident geruime tijd boven de omgeving gevlogen.

Zowel op de Rossinilaan als op het Pinksterbloemplein heeft de politie een afzetting gemaakt en doet onderzoek. Daarbij worden o.a. politiehonden ingezet. De auto is in beslag genomen en door de politieberger meegenomen.

Update 8 januari: de aangehouden verdachte is een 27-jarige Hagenaar.

Update 23 augustus: het Openbaar Ministerie (OM) laat vandaag weten dat de 27-jarige Hagenaar een dealer is. Hij zou een agent bijna dood hebben gereden. De officier van justitie eiste tegen de verdachte een straf van 36 maanden waarvan 6 voorwaardelijk, en het intrekken van het rijbewijs voor twee jaar.

Wa itemdankzijtiplijjn

Foto's en video's: Tim de Kleijn en Donny Kooistra

De tekst loopt door onder de eerste serie foto's.

S79wSL.jpg

6RRCTl.jpg

udxOzL.jpg

s5Y915.jpg

N9AEVN.jpg

2Kvj3F.jpg

Ibff5b.jpg

IWdIto.jpg

fzHIAW.jpg

hs1cb0.jpg

GgrFrO.jpg

Beeld vanuit de omgeving van het Pinksterbloemplein waar de verdachte is aangehouden.

dhAHfk.JPG

INd3D6.JPG

8q6b9J.JPG

SW84Ez.JPG

XUEOrn.JPG

veSbn2.JPG

xmp60f.JPG

XIoQCj.JPG

58uw9C.JPG