Bedreigde woning ditmaal beschoten Plantenoord | Regio15.nl

Bedreigde woning ditmaal beschoten Plantenoord

Den Haag - De woning op het Plantenoord waar eerder al op het balkon een explosief tot ontploffing is gebracht, is ditmaal beschoten.


Volgens meerdere tipgevers kwam er een auto aanrijden, waar iemand uitstapte en met een handvuurwapen 1 keer op de woning schoot. Daarna stapte hij weer in, en is de auto hard weggereden. 

Het moge duidelijk zijn dat de bewoner van de woning in een conflict verwikkeld is. Wat de aanleiding voor dat conflict is, is nog niet duidelijk.

De politie heeft een deel van de straat afgezet als 'plaats delict'; om de sporen te beschermen. Er zal ook ongetwijfeld naar de auto gezocht worden. Ook is er met speurhonden rond de huizenblokken gezocht. Rond 20:45 was duidelijk dat er geen daders meer in de omgeving te vinden waren, en gingen de kogelwerende vesten uit.

Er zijn geen gewonden gevallen bij de beschieting. De politie is zelfs nog niet zeker of er met een echt vuurwapen is geschoten, of dat het hier bijvoorbeeld om een nepwapen gaat. Om daar zekerheid over te krijgen wordt de straat meter voor meter doorzocht, op zoek naar kogelhulzen.

Wa itemdankzijtiplijjn

Video: Nick van Mourik

Foto's: Nick van Mourik en Tim de Kleijn

YNd0Fq.JPG

LFtfDB.JPG

llOWho.JPG

9ydXSy.JPG

TF8TG3.JPG

xYMu5u.JPG

nwoeak.JPG

PVt7vr.JPG

Fe6CHh.JPG

TwJEw7.JPG

e348iZ.JPG

m0JQh4.JPG

58v078.JPG

B9gP5K.JPG