Gewonden bij steekincident in de Grote Marktstraat | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Gewonden bij steekincident in de Grote Marktstraat

Den Haag - Bij een steekpartij in een vestiging van de Albert Heijn in de Grote Marktstraat zijn drie personen gewond geraakt.


De Grote Marktstraat is afgesloten. Agenten in kogelwerende vesten, brandweerlieden en ambulancepersoneel zijn aanwezig. De traumahelikopter met het Mobiel Medisch Team is geland op het Malieveld. De bemanning daarvan is met een politie auto naar de Grote Marktstraat gebracht.

Brandweerlieden zijn met een brandslang naar binnen in de Albert Heijn. Er kwam veel rook vanuit de zaak naar buiten. Volgens getuigen zou de dader iets brandends naar binnen hebben gegooid. Dat is echter nog niet bevestigd.

De dader is een lange, getinte man, ca. 30 jaar. Hij droeg een zwart jack, een trainingspak en grijze schoenen. Hij is na de steekpartij in onbekende richting gevlucht.

Er zijn twee slachtoffers naar het ziekenhuis vervoerd. Eén van hen is met de hoogwerker van de brandweer naar beneden gehaald, en daarna met spoed per ambulance vervoerd. Ook drie agenten die de winkel waren binnengerend en daarbij rook hadden ingeademd, zijn vervoerd.

Een politiehelikopter cirkelt boven het centrum van de stad. De politie is in de omringende straten met veel personeel en honden op zoek naar de dader. Daarbij worden de diverse panden en portieken van deur tot deur doorzocht.

14:30 update: er ligt een soort molotov cocktail binnen.

14.45 update: er is een 43-jarige verdachte aangehouden in Pijnacker. De politie onderzoekt zijn rol in het steekincident en de brand.

English:
Two people were injured in a stabbing at an Albert Heijn store in the Grote Marktstraat in the city of The Hague.

The Grote Marktstraat is closed. Officers in bulletproof vests, firefighters and ambulance personnel are present. The medical helicopter with the Mobile Medical Team has landed at the Malieveld.

Firefighters have entered the Albert Heijn with a fire hose. A lot of smoke came from the place. According to witnesses, the perpetrator would have thrown an incendiary bomb into the supermarket. However, that has not yet been confirmed. 

The suspect is a tall, tinted man, about 30 years old. He was wearing a black jacket, tracksuit and gray shoes. He fled in an unknown direction after the stabbing.

Two victims of the stabbing have been transported to hospital. Three police officers who had inhaled smoke were also transported. A police helicopter is circling above the center of the city. The police is looking for the suspect with many staff and also dogs at the Grote Marktstraat and surrounding streets. They are searching door-to-door.

14:30 update: There is a molotov cocktail on the floor in the shop. There are groceries near the registers; left behind by fleeing customers. 

14.45 update: a 43 year old suspect has been arrested in the city of Pijnacker. Police are investigating his role in the stabbing incident and fire.

Video en foto's: Sebastiaan Barel, Daan van den Ende, Rene Hendriks em Erwin van der Lem

DSjCcz.JPG

Dit item is mede tot stand gekomen door een tip. Zelf een tip? Bereik ons via 06-15151502!

lqscAx.JPG

VI72Fi.JPG

xs7kaM.JPG

ZwGOW1.JPG

URZpFZ.JPG

YILytQ.JPG

CB4J3r.JPG

MmMoVm.JPG

rMPTsK.JPG

6iTHpJ.JPG

LQyK1a.JPG

2YYPEr.JPG

qFFROl.JPG

SVV8mM.JPG

mAPkyh.JPG

dK36Jt.JPG

rTnAdi.jpeg

u9t92w.JPG

6kzVej.JPG

fEWewo.JPG

HYtoRh.JPG

EZ73fY.JPG

Cbc9C8.JPG

JctlX9.JPG

5PcYtC.JPG

LbK93N.JPG

NM6ahM.JPG

jgQecO.JPG

nXwTmc.JPG

ebekp1.jpeg

kG3YB2.jpeg

Ook in omringende straten als de Herderstraat en de Lutherse Burgwal is de politie aan het zoeken naar de dader.

WG0QRM.JPG

e4MXmk.JPG

JU8pyJ.JPG

rYci1S.JPG

7gyoDs.JPG

8t5mGl.JPG

6f6YmD.jpeg

jIqeRO.JPG

Xkbcyj.JPG

0iUy2K.JPG

1lCJfs.JPG

De dader lijkt een soort molotov cocktail te hebben aangestoken; maar blijkbaar brandde die niet fel. Op de band liggen nog boodschappen van klanten die de zaak hals-over-kop verlaten hebben. Rechercheurs zijn ter plaatse om de sporen veilig te stellen.

zkt9H3.JPG

oPRHqh.JPG

eAMhUJ.JPG

oLflby.JPG