Ernstig verwarde man gezocht en toch opgepakt | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Ernstig verwarde man gezocht en toch opgepakt

Den Haag / Wassenaar - Een forse politie inzet op de Medemblikstraat had in eerste instantie toch niet het gewenste resultaat.


Men zocht een verwarde man van 41 jaar oud uit Den Haag. Hij werd gezien als een gevaar voor zichzelf en zijn omgeving, en had eerder agressie getoond richting hulpverleners. Ook heeft hij meermalen dreigende telefoontjes met de alarmcentrale gepleegd.

De politie had het vermoeden dat de man zich ophield in een gebouw van woonzorgcentrum Swaenestate aan de Medemblikstraat. Om dat te doorzoeken werd het arrestatieteam ingeschakeld; zij zijn getraind in het aanhouden van gevaarlijke verdachten.

Het AT ging het gebouw binnen en doorzocht de zeven verdiepingen. Tijdens de actie cirkelde een politiehelikopter boven het gebouw, om te kijken of zij de man konden spotten met de infraroodcamera. Bovendien kan zo eenvoudig gezien worden of de gezochte man zou proberen om weg te glippen.

Toen het gebouw 'van boven tot onder' uitgekamd was, bleek de man daar niet binnen te zijn. Dat bleek later te kloppen, want hij is later die ochtend in Wassenaaar aangetroffen en aangehouden.

Foto's en video: Daan van den Ende, Donny Kooistra

B46ShJ.jpg

uFEOPV.JPG

txGzQN.JPG

MH6TqR.JPG

4lBgW2.JPG

uNr3uk.jpg

rrCcAI.jpg

1Zpk6z.jpg

w8pIZx.JPG

RtsRYu.JPG

3h6JVZ.jpg