Flatgebouw ontruimd na dreigement van verwarde bewoner | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Flatgebouw ontruimd na dreigement van verwarde bewoner

Den Haag - Een flatgebouw aan de 1e Laakdwarsweg/Neherkade is ontruimd, nadat een bewoner heeft gedreigd om zijn woning op te blazen, door de gaskraan open te draaien.


Zijn dreigement werd serieus genomen, waarna de hulpdiensten besloten het zekere voor het onzekere te nemen en een fors deel van de woonflat te ontruimen. De brandweer stond standby voor het geval dat er daadwerkelijk een ontploffing plaats zou vinden of dat er brand zou uitbreken.

De politie heeft de bewoners van de vier woonlagen uit hun woningen gehaald. Zij zijn tijdelijk in een ruimte elders op de begane grond van het flatgebouw opgevangen. Inmiddels was een medewerker van de gemeente Den Haag opgeroepen, die alternatieven aan had kunnen bieden voor het geval de bewoners toch verplaatst had moeten worden.

Vanwege het incident is behalve de 1e Laakdwarsweg ook de Neherkade afgesloten in beide richtingen.

Net op het moment dat het arrestatieteam zich opmaakte om in te grijpen, kon de verwarde man net na middernacht worden aangehouden. Hij is door ambulancepersoneel onderzocht.

Volgens getuigen zou de man dit jaar al eerder de gemoederen hebben bezig gehouden, toen hij naar de Pletterijkade was gezwommen.

Video: Sander Paardekooper en Roy Wolters

Foto's: Sander Paardekooper, Roy Wolters, Nick van Mourik, Bob van Keulen en Nick van der Toorn

WZp90r.JPG

QP8mly.JPG

zIgu8b.JPG

Q4Tnqk.JPG

3gmj8z.JPG

oJzm93.JPG

5Q3HKD.JPG

ro48N5.JPG

7ZmVmo.JPG

i6Zcqr.JPG

loQdG8.JPG

d3Q3MI.JPG

PpQ56t.JPG

5nQB4C.JPG

SbytXS.JPG

eRRLcT.JPG

Zhd0IJ.JPG

Jn9dgV.JPG

IgCmnZ.JPG

loDCMO.JPG

VatGs2.JPG

dvznVf.JPG

N1njqQ.JPG