Man aangehouden op het Tesselseplein | Regio15.nl

Man aangehouden op het Tesselseplein

Duindorp - Op het Tesselseplein is een mogelijk verwarde man aangehouden door het arrestatieteam.


Hij liep over het plein toen 'de val dichtsloeg' en hij door de politie aangehouden werd. Het arrestatieteam kreeg daarbij ondersteuning van de hondengeleiders met hun politiehonden.

Volgens de politie woordvoerster had hij eerder met een mes gedreigd. Daarom is er 'voor de zekerheid' voor gekozen om hem met een arrestatieteam aan te houden.

Er wordt uitgezocht hoe het zit met de bedreiging. De 42-jarige verdachte had inderdaad een mes op zak ten tijde van zijn aanhouding. Hij is meegenomen naar het politiebureau.

Update 31-7: De politie had kort daarvoor een melding binnengekregen dat de man in een woning aan de Sleepnetstraat had gedreigd mensen op straat te gaan neersteken. Hierna liep hij met een mes de straat op. Direct gingen meerdere agenten naar de man op zoek, met ondersteuning van het Rapid Response Team. In de Pluvierstraat zagen ze de man lopen en riepen dat hij op zijn knieën moest gaan zitten en zich moest overgeven. De man reageerde door een mes te trekken. Hierop richtten ze hun vuurwapen op hem en riepen dat ze de politiehond gingen inzetten. Het Rapid Response Team liet weten de taser te gebruiken als hij niet zou luisteren. De man gooide het mes weg en ging op de grond liggen zodat de agenten hem konden boeien. De man zit vast en wordt verhoord. 

Video: Alex Opmeer

Foto's: Nicky Pronk

xktgcT.jpeg

Wa itemdankzijtiplijjn

oFVoqr.jpeg

vc55k9.jpeg

yid0gc.jpeg