Angstig avontuur op de Zandmotor | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Angstig avontuur op de Zandmotor

KOP-ZAND 4272t-ZAND 4282Ter Heijde - Een groep ex-leerlingen en hun docenten van een VMBO-school uit Gorinchem had zich hun reünie vanavond heel anders voorgesteld.


De bedoeling was om de bus in Monster te laten staan en dan over het strand te wandelen naar Kijkduin om daar te genieten van een overheerlijke pannenkoek in het pannenkoekrestaurant aldaar.

Tijdens de strandwandeling verdaagde de groep van totaal 48 personen (44 ex-leerlingen en hun 4 ex-docenten) op de Zandmotor voor de kust en zag zich binnen no time aan drie kanten omringd door water, terwijl de weg terug niet meer duidelijk te vinden was.

Er ontstond paniek en de hulpdiensten werden gebeld, waarop brandweereenheden ter plaatse werden gestuurd en ook de KNRM werd gealarmeerd. De KNRM stuurde de reddingboten Kitty Roosmaale Nepveu uit Scheveningen en George Dijkstra uit Ter Heijde. Bovendien werden de wippertrucks van beide reddingstations ingezet. Ook de Monsterse reddingsbrigade heeft geholpen.

Door de wippertrucks werd de groep veilig naar de wal overgebracht. De eerste opvang vond daar plaats in en bij een brandweervoertuig. Toen de koppen geteld waren en iedereen aanwezig bleek te zijn, is de groep alsnog naar het pannenkoekrestaurant gebracht om daar alsnog te genieten van de verdiende pannekoek en om bij te komen van het avontuur.

De ambulancedienst heeft enkele jongeren onderzocht op onderkoelingsverschijnselen. Voor zover bekend hoefde niemand naar het ziekenhuis.

Foto's: Nick van der Toorn

w-ZAND 4251

w-ZAND 4266

w-ZAND 4272

w-ZAND 4278

w-ZAND 4279

w-ZAND 4281

w-ZAND 4282

w-ZAND 4283