Redders onderkoeld na redden van drenkeling | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Redders onderkoeld na redden van drenkeling

Den Haag - Woensdagmiddag rond half één raakte een man in de zee ter hoogte van het Deltaplein in moeilijkheden. Hij werd uiteindelijk gered door drie omstanders.


De hulpdiensten kregen woensdagmiddag melding van een omstander dat er een man de zee in was gelopen. Een aantal omstanders hebben dit gezien en hebben de man uit de zee kunnen redden.

Onderstussen waren ook enkele brandweer-, ambulance- en politie-eenheden opgeroepen. Ook werd ook de KNRM gealarmeerd, die met twee reddingboten en enkele strandvoertuigen ter plaatse kwam. 

Omdat de man al uit zee was, was de inzet op zee van de KRNM niet meer nodig. Een Kusthulpverleningsvoertuig van de KNRM heeft de man naar de ambulance toegebracht, alwaar hij is onderzocht. Hij is vervolgens voor verdere behandeling vervoerd naar het ziekenhuis. 

De drie redders waren door de harde wind en koude zee onderkoeld geraakt. Zij zijn door de politie naar een nabij gelegen hotel gebracht, waar zij konden opwarmen. Zij zijn daar door een verpleegkundige van de motorambulance voor de zekerheid onderzocht.

Foto's en video: Sander Paardekooper

w-Kijkduin SBF70920

w-Kijkduin SBF70925

w-Kijkduin SBF70929

w-Kijkduin SBF70931

w-Kijkduin SBF70935

w-Kijkduin SBF53288

w-Kijkduin SBF53294

w-Kijkduin SBF53296

w-Kijkduin SBF53303