Auto te water Bloemenveiling Honselersdijk | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Auto te water Bloemenveiling Honselersdijk

Honselersdijk - Een automobilist is zondagavond met zijn auto in het water beland langs de Jupiter.


Het vermoeden bestaat dat de bestuurder te diep in het (kerst)glaasje heeft gekeken. Hij reed zondagavond rond zes uur over het terrein van bloemenveiling Flora Holland, toen hij naast de brug rechtdoor het water in reed.

De bestuurder kon zelfstandig uit het voertuig komen. Gezien de plek waar hij in het water terecht kwam, heeft hij vermoedelijk met hoge snelheid gereden en is vervolgens door een stoeprand gelanceerd.

Een ambulance kwam ter plaatse, waarin hij is onderzocht en naar het ziekenhuis is vervoerd. Daar zal hij worden behandeld aan zijn verwondingen. Er zal ook bloed worden afgenomen, omdat door de toestand van het slachtoffer vermoed werd dat hij onder invloed was van alcohol. Als de bloedproef het alcoholgebruik bevestigt, zal dit forse gevolgen voor de bestuurder gaan hebben.

Duikers van de brandweer hebben in het water rondom het voertuig gezocht naar eventuele andere inzittenden die zich mogelijk nog in het water bevonden. Er is niemand aangetroffen. De grote kraan van de brandweer stond ondertussen opgesteld en heeft vervolgens de auto uit het water getakeld.  

Update 22 december: de bestuurder, een 32-jarige man uit Rijswijk, bleek inderdaad onder invloed te zijn. Hij blies maar liefst 850 ugl, bijna vier keer het toegestane niveau. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Video: Danny Botman

Foto's: Danny Botman en Fred v/d Ende

w DB Jupiter IMG 1337

w DB Jupiter IMG 1354

w DB Jupiter IMG 1370

w DB Jupiter IMG 1373

w DB Jupiter IMG 1381

w DSC 0014

w DB Jupiter IMG 1394

w DB Jupiter IMG 1396

w DB Jupiter IMG 1406

w DB Jupiter IMG 1409