Brandweer heeft handen vol aan achtergelaten fietsjes | Regio15.nl
DutchEnglish

Brandweer heeft handen vol aan achtergelaten fietsjes

Den Haag/Wassenaar - De brandweer moest vandaag tot twee keer toe uitrukken nadat er kinderfietsjes naast een sloot werden aangetroffen.


Rond tien voor vijf was het als eerste raak op de Groen van Prinstererlaan. Daar stond al enige tijd een kinderfietsje onbeheerd langs de kant.

Om eventuele ongelukken uit te sluiten werd de brandweer gebeld en die kwam met een aantal voertuigen ter plaatse. Twee brandweermannen in waadpak en twee brandweerduikers hebben de sloot doorzocht, maar hebben (gelukkig) niets aangetroffen.

Het fietsje is meegenomen naar het politiebureau

Video: Nick van der Toorn


Foto's: Nick van der Toorn en Ivar Gieles

JwMKUh.JPG

8H3S0r.JPG

25xHcB.JPG

2m3IMU.JPG

CnC76u.JPG

S1pHy5.JPG

xmwtNH.JPG

Wsw3po.JPG

5GIqLa.JPG

ikgYtF.JPG

Omstreeks tien over zes rukten de tankautospuit van kazerne Wassenaar en een duikwagen uit Leiden (Holands-Midden) uit na een melding van een achtergelaten kinderfiets aan de van Groeneveltlaan.

Eén duiker en twee brandweermensen in waadpak hebben hier het water doorzocht. Ook hier werd niets c.q. niemand in het water aangetroffen. De eigenaar heeft zich uiteindelijk gemeld en heeft het kinderfietsje meegenomen.

Wellicht een schone taak voor ouders om een telefoonnummer achter te laten op fietsjes e.d.? Aan dergelijke zoekacties hangt immers een kostenplaatje, buiten het feit dat het ingezette potentieel niet voor andere taken inzetbaar is.

Foto's: Herman van der Woude

HW1PXg.jpeg

QvMjzK.JPG

KO7Jw6.JPG

kGciHw.JPG

OraZn9.JPG

n359YZ.JPG

dUvtSS.JPG