Jonge baby verdwijnt in het koude water van de Vliet | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Jonge baby verdwijnt in het koude water van de Vliet

Rijswijk - Een verhaal waar 'de koude rillingen je van over de rug lopen', vanavond.


Een jonge moeder was op de Huis ter Hoornkade op pad met de honden, en een hele jonge baby in een kinderwagen. Vermoedelijk raakte de riem van de honden verstrikt in het onderstel van de kinderwagen, maar het resultaat was in ieder geval dat de kinderwagen met kind en al in het water verdween. 

De moeder bedacht zich geen moment, en dook ook het koude donkere water in. Het lukt haar wonderwel om de baby uit de kinderwagen te krijgen, en samen weer de kant op te krabbelen.

Bewoners van de huizen hoorden haar geschreeuw, en schoten te hulp. Zij haalden moeder en kind snel naar binnen, en belden de hulpdiensten. In afwachting daarvan hebben ze de drenkelingen zo goed en kwaad als het ging opgewarmd; o.a. door ze met de warme lucht uit een verfafbrander (!) op te warmen.

De baby is na behandeling door de bemanning van de ambulance en het mobiel medisch team met spoed en per ambulance naar het JKZ vervoerd. De moeder is in een tweede ambulance en zonder spoed naar het ziekenhuis gebracht. Politiemensen hebben intussen de kinderwagen uit het donkere water weten te vissen.

Foto's en video: Rene Hendriks

jL1Ua0.JPG

Wa itemdankzijtiplijjn

9VN6sL.JPG

IvkGuL.JPG

VmU63o.JPG

bYFv6h.JPG