Auto aangetroffen in sloot langs A12; één dode | Regio15.nl
DutchEnglish

Auto aangetroffen in sloot langs A12; één dode

Zoetermeer - Vanmorgen is in een sloot bij tankstation Knorrestein een auto aangetroffen; de inzittende bleek overleden te zijn.


De auto werd rond elf uur aangetroffen in een sloot aan het begin van de afrit naar het tankstation langs de A12. Er werden hierop veel hulpdiensten gealarmeerd. Een traumahelikopter die werd gealarmeerd, is korte tijd later afbesteld. Achteraf heeft het voertuig mogelijk al langere tijd in het water gelegen.

Er was aanvankelijk sprake van drie inzittenden. De brandweer heeft opgeschaald naar 'middel duikalarm' om de sloot te doorzoeken, maar uiteindelijk blijkt er één slachtoffer in de auto te hebben gezeten. De auto is door de grote kraan van de brandweer uit het water getild. Hierop kon het stoffelijk overschot worden geborgen.

De rechterrijstrook van de A12 is in verband met de berging en het onderzoek afgesloten. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet bekend. De auto ligt aan rechterkant van de rijbaan, en is dus niet op de afrit 'rechtdoor geschoten' door hoge snelheid o.i.d.

De politie doet sporenonderzoek. Om foto's vanuit de lucht te maken heeft er een politie helikopter boven het tankstation gecirkeld. Het zicht vanaf de snelweg op het incident wordt afgeschermd met grijze schermen, zodat er geen kijkersfile op de A12 ontstaat.

Update 14-6: Het slachtoffer is een 20-jarige inwoner van Nootdorp. De politie zoekt getuigen, om te kunnen achterhalen wat er is gebeurd. De auto is inderdaad vermoedelijk in de nacht van vrijdag op zaterdag al te water geraakt.

Video en foto's: Sebastiaan Barel, Wilbert Tintel en Remco F. Gerritsen

ODyXfI.JPG

BHRnXA.jpeg

gg95Eu.JPG

cTpQ6T.JPG

Z3X5rK.jpeg

VVrF3p.jpeg

9MSKNu.jpeg

HY7IUG.JPG

PX5B5D.jpeg

QGCt2F.jpeg

A8Qyjy.jpeg

2FEegx.jpeg

in2BMy.jpeg

tWCxAG.jpeg

SALM6r.jpeg