Twee doden bij ongeluk op de N44 | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Twee doden bij ongeluk op de N44

Wassenaar - Twee personen zijn vanmiddag om het leven gekomen bij een ongeval op de Rijksstraatweg/N44.


De auto waarin zij zaten reed in de richting van Den Haag, en is rond twee uur door nog onbekende oorzaak op z'n kop in een sloot langs de rijbaan beland. Dat gebeurde ter hoogte van 'de theekoepel'; vlak voor de kruising met de Rust en Vreugdlaan. Doordat de auto klem lag tussen de steile walkanten konden vermoedelijk de deuren niet meer van binnenuit geopend worden.

Veel hulpdiensten werden opgeroepen in verband met het ongeval, waaronder ook de traumahelikopter met het Mobiel Medisch Team uit Rotterdam. De helikopter landde in een weiland bij de Menkenlaan; de arts en verpleegkundige werden met politie voertuigen naar het incident gebracht. Er werden ook duikers uit Den Haag en Leiden ter plaatse gestuurd, maar het bleek te gaan om een relatief ondiepe sloot.

De hulpdiensten hebben via de achterdeuren twee personen uit het voertuig gehaald. Zij zijn kort gereanimeerd, maar desondanks ter plaatse overleden.

De N44 is richting Den Haag afgesloten voor het verkeer. De VOA is ter plaatse om de sporen van het ongeval in kaart te brengen. De exacte toedracht is nog niet bekend, maar het lijkt te gaan om een eenzijdig ongeval. 

Voor de betrokken hulpverleners is bedrijfsopvang geregeld, zodat zij geholpen worden met het verwerken van wat ze zojuist gezien hebben.

Update 22.45 uur: de politie meldt dat de identiteit van de beide slachtoffers bekend is. Het gaat om een 68-jarige man uit Den Haag en een 79-jarige man uit Moerkapelle. Getuigen van het ongeval wordt gevraagd te bellen met 0900-8844 of (anoniem) via 0800-7000.

Video en Foto's: Herman van der Woude, Arthur van Wezel en Rene Hendriks

uBem61.jpg

pDa8NL.jpg

3lZzzl.jpg

q8FHbK.jpg

peJYOX.JPG

mxcnMg.JPG

qFlN3O.jpg

N4HZ9D.jpg

lMZYss.JPG

7O7KB1.JPG

PLKsbB.JPG

n0L54I.jpg

Ta7a4c.JPG

nRgora.JPG

O30sXn.JPG

fR8BDT.JPG

AHbh8Y.JPG