Omwonenden schieten te hulp bij voertuig te water Wilsveen | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Omwonenden schieten te hulp bij voertuig te water Wilsveen

Leidschendam - Op het Wilsveen is vanmiddag een auto in het water beland.


Rond vijf voor twee kwam er bij de meldkamer een melding binnen van een voertuig te water aan het Wilsveen.

Hierop werden politie, (uiteindelijk) drie ambulances, de traumahelikopter met het Mobiel Medisch Team uit Rotterdam en diverse brandweervoertuigen gealarmeerd. De traumahelikopter is op een naastgelegen weiland geland.

Door een nog onbekende oorzaak is het voertuig uit de bocht gevlogen en in het water terecht gekomen. Mogelijk ging daar een onwelwording van één van de inzittenden aan vooraf.

Drie omwonenden bedachten zich geen moment en kwamen direct in actie. Twee personen sprongen gelijk het water in om de slachtoffers te helpen. Een derde persoon heeft in de tussentijd een shovel gehaald. De twee personen die in het water zijn gesprongen hebben kettingen om het wiel van de auto gedaan, zodat het voertuig door de shovel uit het water kon worden getakeld.

De twee inzittenden van het voertuig zijn door het ambulancepersoneel op de kant verzorgd. Eén van de slachtoffers moest langdurig worden gereanimeerd.

Hij is met spoed (A1) en met begeleiding van politie motoren naar het ziekenhuis vervoerd. Het andere slachtoffer is zonder spoed (A2) naar het ziekenhuis vervoerd. De arts van het MMT is met de ambulance met het eerste slachtoffer meegereden.

De bemanning van de derde ambulance heeft de redders gecontroleerd, maar achteraf zijn zij er waarschijnlijk 'slechts' verkleumd en met een nat pak vanaf gekomen.

Hoewel het in principe een eenzijdig ingeval is, is de VOA ter plaatse gekomen om de sporen vast te leggen. Dat heeft te maken met de ernst van het letsel.

Update 20:00: de politie maakt bekend dat het slachtoffer, een 70-jarige man uit Den Haag, helaas is overleden.

Video en Foto's: Rene Hendriks, Nikolai Overbeeke en Ron Pietersen

fvVTmf.JPG

YahepR.jpg

9RbaYc.jpg

7Dc7a4.JPG

lye4cP.jpg

i4mziT.jpg

kEk5mN.JPG

yOyRYa.JPG

ArPTxE.JPG

sOUjSR.JPG

GXX3NL.JPG

FlVAWL.JPG

jfPR4g.jpg

Lx1aEL.jpg

mbYBRq.jpg

O0GeDE.jpg

xxdveK.jpg

SIylti.JPG

WQchI9.JPG

A6QYc3.jpg