Grote zoekactie naar vermiste zwemmer in zee | Regio15.nl

Grote zoekactie naar vermiste zwemmer in zee

Wassenaar - Voor de kust van Wassenaar is een grote zoekactie naar een vermiste zwemmer geweest.


Het gaat om een vermiste jongeman van 16 jaar. Hij maakte deel uit van een groep van drie zwemmers die voor de Wassenaarse Slag in problemen kwam. Het zou gaan om een toerist, die daarom misschien niet op de hoogte is van de gevaren van zwemmen in de Noordzee.

Twee van de groep zijn gered, maar er wordt nu nog gezocht naar de jongen. Bijkomend probleem is dat bekend is dat hij niet kan zwemmen. Dat maakt dat 'alles op alles' wordt gezet om hem snel te vinden. 

Bij de zoekactie worden de KNRM, de reddingsbrigade (o.a. met jetski's), en helikopters van de politie en een SAR (search and rescue) helikopter van de kustwacht ingezet. Badgasten helpen mee, en vormen intussen een menselijke ketting om het water vlakbij de kust te doorzoeken. Ook op het strand wordt er gezocht, om uit te sluiten dat de jongeman even verderop weer aan land is gekomen maar niet opgemerkt wordt.

Ook zijn er al meerdere ambulances en een traumahelikopter ter plaatse.

In 2019 kwamen twee Poolse mannen op dezelfde plek om het leven. In 2020 werd een man nog ternauwernood gered.

Update 18:10: de SAR rescue heli 08 moet tanken en verlaat kort het zoekgebied. Inmiddels is een tweede kustwacht heli (de rescue 06) ook onderweg.

Probleem is ook: met elke minuut die verstrijkt wordt het zoekgebied groter, omdat de zwemmer meegevoerd kan worden door de stroming.

Update 18:30: De rescue 06 is ter plaatse, en gaat weer zoeken vanuit de lucht.

Update 12-7: de volgende morgen is op het strand een lichaam gevonden.

Beelden: Herman van der Woude en Nicky Pronk

Ju9T57.JPG

OFKaKy.JPG

bNUygQ.JPG

Gxn6Li.JPG

7ow9ZV.JPG

5XQbVR.JPG

hujA2c.JPG

kPUW1J.JPG

Klplxi.JPG

wneM38.JPG

3vaeTM.JPG

JGBP53.JPG

R3TFkm.JPG

2DVJjS.JPG

YX7ACc.JPG

00kZ0D.JPG

fBFYXd.JPG

bqU0vX.JPG

Update 19:00: De inzet van de hulpdiensten wordt afgebouwd, en de 'menselijke ketting' komt uit zee. De kans dat de jongen nog levend uit het water kan worden gehaald is inmiddels klein. De traumahelikopter keert ook weer terug naar de basis in Rotterdam.

TURAhH.JPG

YVECHF.JPG

iJraEY.JPG

FFUM0w.JPG

M0Tr5g.JPG

iV7iAY.JPG

s4tAtU.JPG