Weblog van een dierenagent: Ik zag een hond liggen die wilde zeggen "Help mij!" | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Weblog van een dierenagent: Ik zag een hond liggen die wilde zeggen "Help mij!"

In de woning zag ik een hond liggen met allemaal wonden. Hij keek me aan alsof hij wilde zeggen: "Help mij!"


Blog van een politieagent van politiebureau Jan Hendrikstraat.

Ik ben Linsey en ben dierenagent in #centrum070. Ik zal een zaak omschrijven die mij tot op de dag van vandaag bij is gebleven...

Ik had nachtdienst, en ik hoorde dat collega’s van bureau Hoefkade werden gestuurd naar een woning waar mogelijk een hond werd mishandeld. Ik hoorde van mijn collega’s die al ter plaatse waren, dat de hond ernstig mishandeld was. De eigenaar van de hond was al door de collega’s aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Toen ik in de woning aankwam zag ik in de hoek van de slaapkamer een houten plank met bloed staan. Achter deze plank zag ik een hond liggen. Hij keek me met bange, smekende ogen aan, alsof hij wilde zeggen: Help mij!

Ik zag op de grond urine liggen en de vegen van uitwerpselen zaten op de muur. Nadat ik de plank had weggeschoven kwam er een hond met zijn staart tussen zijn poten naar mij toe gelopen.

Het eerste wat opviel, was dat de hond ondervoed was en zijn ribben waren zichtbaar. Toen ik de hond beter ging bekijken zag ik dat de hond over zijn hele lichaam wonden had. De wonden bestonden uit diepe kleine gaatjes en de neus van de hond was beschadigd.

Na onderzoek bleek dat de verdachte zijn frustratie had geuit op zijn hond... Verdachte zag dat de hond zijn behoefte had gedaan in de kamer. Hierop werd de verdachte boos, waarop hij zijn frustratie uitte op zijn hond.

Hij had de hond meerdere keren geslagen met een tafelpoot met 2 grote schroeven aan de onderzijde. Hierdoor hadden de schroeven de gaatjes op het lichaam van het arme beestje veroorzaakt. De verdachte was bekend met huiselijk geweld en had al meerdere geweldsincidenten op zijn naam staan…

De hond werd gelijk in beslag genomen en overgebracht naar een dierenziekenhuis.

Daarna is de hond overbracht naar een locatie waar hij kon aansterken. Gelukkig heeft de hond een nieuw leven gekregen en maakt hij het erg goed. De verdachte in dit verhaal is veroordeeld door de rechtbank.

Wat ik dagelijks meemaak is dat er mensen zijn die een hoop huisdieren hebben, maar geen geld om het dier te onderhouden. Mensen hebben de financiële middelen niet. Enerzijds wil ik met dit stuk een inzicht geven in mijn werk. Anderzijds wil ik een signaal afgeven aan de maatschappij. Neem geen dier als je er niet voor kunt zorgen!

Meldpunt 144 bestaat nog steeds. Blijf bellen, want 144 red een dier!

Deze blog is geschreven door een politieagent van politiebureau Jan Hendrikstraat. Zij zijn werkzaam in het centrum en de directe wijken daaromheen.

2017 03 24 janhendrik 1

2017 03 24 janhendrik 2