Nieuwsflits week 49 | Regio15.nl
DutchEnglish

Nieuwsflits week 49

thumb-49

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 49 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.


Dinsdag 07 december:

Den Haag - De brandweer werd vanmiddag, samen met de ambulancemotorondersteuning (AMON), naar de Fischerstraat gestuurd voor het doen van een meting. De brandweer heeft bij aankomst metingen verricht, welke positief waren. Eén persoon is ter plaatse door de verpleegkundige van motorambulance nagekeken.

Foto's: Marco Vos

img_1817

img_1826

Woensdag 08 december:

Rijswijk - Op de Doctor Poelslaan had een oudere vrouw vandaag hulp nodig van een ambulance. Omdat zij zelf de deur niet open kon doen en er ook geen sleutelhouders in de buurt was, opende de politie de deur met 'de gemeentesleutel'.

Foto's: Vincent Dinkela

w-1291808173-010

w-1291808180-370

Den Haag - Rond 14.00 uur was een al wat op leeftijd zijnde bestuurder van een auto vergeten om zijn gordel om te doen. Iets wat ons allen wel eens is overkomen. Toen de bestuurder zich realiseerde dat hij zijn gordel niet om had, trachtte hij dit al rijdende alsnog te doen. Helaas lukte dat niet goed en stuurde de onfortuinlijke bestuurder zijn auto per ongeluk naar rechts. Hierbij raakte hij op de kruising van de Ieplaan met de Segbroeklaan een jong boompje, die daardoor plat ging. De auto raakte beschadigd en moest door bergingsbedrijf "Vogelaar" weggesleept worden. De bestuurder raakte niet gewond, maar had wel de schrik te pakken. En de gordel.... Tja, die was helaas nog steeds niet om geweest.

Foto's: Paul Pronk

004

006

Donderdag 09 december:

Den Haag - Rond 11.15 uur vond er een aanrijding plaats tussen twee voertuigen, op het kruispunt van de Koningstraat met de Parallelweg. Hierbij raakten beide voertuigen zwaar beschadigd. Bij de aanrijding raakte niemand gewond. De brandweer werd ter plaatse gevraagd voor onder andere wat lekkende vloeistoffen en heeft tevens nog wat overige hand-en-spandiensten verricht. Een berger heeft de voertuigen afgesleept. De aanrijding veroorzaakte wel flinke hinder voor het verkeer.

Foto's: Mike Boer

img_5959

img_5961

Den Haag - Ter hoogte van de voetgangersoversteekplaats op de kruising van de Laan van Meerdervoort met de Groen van Prinstererlaan werd vanmiddag even voor 13.00 uur een fietser aangereden. De ambulance en motorambulance kwamen ter plaatse en de fietser werd uiteindelijk onder A2 vervoerd naar het ziekenhuis. Randstadrail 3 en HTM-buslijn 23 waren gedurende korte tijd gestremd in de richting van Kijkduin.

Foto's: Dejan Jeremic

wd-dsc00755

wd-dsc00758

Zoetermeer - Op de kruising van de Afrikaweg met de Van Leeuwenhoeklaan botste rond half drie bij een verkeerslicht een bestelwagen bovenop een personenauto. De bestelwagen liep weinig zichtbare schade op, maar van de stationwagen was de achterzijde zwaar beschadigd. De ambulancedienst kwam ter plaatse met twee ambulances, maar niet bekend is of er iemand naar het ziekenhuis is vervoerd. Op de Afrikaweg waren als gevolg van het ongeval tijdelijk twee rijstroken richting Zoetermeer-Centrum afgesloten.

Foto's: Marofer

w-mrf_3963

w-mrf_3964

Den Haag - Op de kruising Troelstrakade/Fruitweg zijn twee auto's bij een kop-staart botsing betrokken geraakt. Uiteindelijk is één van de inzittenden in de ambulance nagekeken, maar niet vervoerd.

Foto's: Marco Vos

w-img_1842

w-img_1844

Vrijdag 10 december:

Den Haag - Nog geen twintig minuten nadat het 10 december was geworden, was de eerste brandmelding van deze dag alweer een feit. De brandweerlieden van de kazernes Den Haag-Haagse Hout en Leidschendam-Voorburg mochten hun nachtelijke schoonheidsslaapje onderbreken voor een melding van een bus in brand van HTM-lijn 24 op het Aegonplein. Na aankomst van de tankautospuit Den Haag-Haagse Hout bleek er in elk geval van vlammen geen sprake te zijn. Hierop zijn de tankautospuit en het hulpverleningsvoertuig Leidschendam-Voorburg, alsmede de Officier van Dienst retour gegaan naar de kazerne. Personeel van de Haagse tankautospuit heeft het motorcompartiment geïnspecteerd. Wat nu precies de oorzaak is geweest van deze melding, is onduidelijk.

Foto's: Machiel Janssen

img_1399

img_1403

Den Haag - Bij de pas aangelegde rotonde op de hoek van de Dierenselaan met de De la Reyweg is vanmiddag een scooter weggegleden. De bestuurster is daarbij gewond geraakt aan onder meer haar gelaat. De AMON was als eerste ter plaatse en heeft de eerste controles bij het slachtoffer gedaan. Na aankomst van de ambulance is het slachtoffer in de ambulance verder onderzocht. Echter, zij hoefde niet vervoerd te worden en kon haar reis vervolgen.

Foto's: Marco Vos

img_1978

img_1983

Den Haag - In de 1e Lulofsdwarsstraat heeft vanmiddag een aanrijding plaatsgevonden, waarbij twee personenauto's betrokken waren. Hoewel de personenauto's flinke schade opliepen, raakte niemand bij de aanrijding gewond.

Foto's: Marco Vos

img_1987

img_1993

Den Haag - Rond 18.30 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een 'werken op hoogte' op de Allard Piersonlaan. De brandweer kwam met een tankautospuit en een hoogwerker ter plaatse, maar na een korte inspectie bleek de hoogwerker niet nodig. Vermoedelijk vanwege vorstschade kwam een deel van een stuclaag in stukjes naar beneden. Aangezien dit mogelijk nog verder voor problemen kon zorgen en zo gevaar kon opleveren voor passerende voertuigen of personen, werd de gehele stuclaag vakkundig verwijderd.

Video: Sander Paardekooper

{flv}20101210-allardpierson-R15{/flv}

Foto's: Sander Paardekooper

sanbar_img_2379

sanbar_img_2389

Zaterdag 11 december:

Monster - Voorbijgangers zagen rond 01.45 uur dat de Hoogvliet aan de Molenstraat vol rook stond. Zij alarmeerden de hulpdiensten, waarna de brandweer constateerde dat er geen brandhaard was. Vermoedelijk ging het hier om een inbraakalarm met een automatische rookgenerator.

Foto's: Danny Botman

dsc_7190

dsc_7209