Nieuwsflits week 51 | Regio15.nl
DutchEnglish

Nieuwsflits week 51

thumb-51

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 51 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.


Maandag 20 december:

Den Haag - Op de Copernicuslaan hingen vanmiddag een paar vervaarlijk uitziende ijspegels aan de dakgoot. Je hebt er weinig fantasie voor nodig om te bedenken wat er zou kunnen gebeuren als zo'n ijspegel afbreekt en van twee hoog een voorbijganger zou raken. Vandaar dat vanmiddag rond half drie de brandweer werd gealarmeerd om dat onheil voor te zijn. Via de autoladder werd een brandweerman tot vlakbij de verzameling ijspegels gebracht en met één forse tik lagen de ijspegels op straat en was het gevaar geweken.

Foto's: Maurice Schotman

wmau-img00083-20101220-1459

wmau-img00086-20101220-1501

Donderdag 23 december:

Den Haag - De winterse taferelen in ons land zorgen voor de nodige mooie plaatjes. Witte landschappen, van sneeuw genietende kinderen en gebouwen vol met ijspegels. Toch is het met name deze laatste categorie die de brandweer, naast de vele meldingen van wateroverlasten, handen vol werk bezorgt. Nu de temperatuur boven het vriespunt is en naast de sneeuw ook het ijs gaat smelten, vormen de ijspegels een gevaar voor voorbijgangers. Vandaar dat met regelmaat aan de brandweer gevraagd wordt om ijspegels van gebouwen te verwijderen, teneinde te voorkomen dat een loslatende ijspegel voorbijgangers verwond. Zo ook in de 1e Haagpoort (bovenste foto) en in de Weimarstraat (onderste foto).

Foto's: Erwin van der Lem

1ste_haagpoort4a

weimar10a

Den Haag - In een vestiging van de Albert Heijn aan de Laan van Wateringse Veld heeft vanmiddag een klein brandje in het magazijn gewoed. Medewerkers, die de brand ontdekten, hebben de brandweer gewaarschuwd. Door snel optreden van de brandweer kon erger worden voorkomen. Het nader bericht was dus al snel 'kleine brand, brand meester'.

Foto’s: Tim de Kleyn

dsc_1251

dsc_1255

Den Haag - De brandweer werd aan het begin van de middag naar de Prinsessegracht gestuurd voor een mogelijke drenkeling. Een duiker van de brandweer heeft korte tijd in het water gezocht, maar er werd niets aangetroffen. De zoekactie werd daarop gestaakt.

Foto's: Erwin van der Lem

2010-12-23-01

2010-12-23-02

Zoetermeer - De rust werd aan het eind van de middag abrupt verstoord aan de Dijkmanschans. Twee ambulances en een wagen met het Mobiel Medisch Team aan boord werden gealarmeerd voor een medische noodsituatie in een aldaar gelegen woning en spoedden zich derwaarts. Het is niet bekend wat de aard van de melding was en wat de toestand van het slachtoffer is.

Foto's: Martijn Roggeveen en Willem Pos

wmr-dsc_7771

wwp-dsc_6520

Benthuizen - Aan de Hogeveenseweg is vanavond een auto te water geraakt. Hierop is vanuit Hollands-Midden de brandweer gaan rijden en vanuit Haaglanden een ambulance. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek echter iedereen al uit het voertuig te zijn, waardoor er geen verdere inzet benodigd was. De harde noorderwind heeft het nodige aan sneeuwduinen gevormd, waardoor de situatie op de weg behoorlijk gevaarlijk is geworden. Of het ongeval aan dit natuurverschijnsel te wijten is, is onbekend.

Foto's: Willem Pos

dsc_6534

dsc_6539

Vrijdag 24 december:

Leidschendam - In een portiekwoning aan de Weidestraat heeft vanmiddag korte tijd een kleine brand gewoed. Door snel ingrijpen van de brandweer kon erger worden voorkomen. Na een klein kwartiertje was de ingezette tankautospuit klaar met de klus en kon deze retour naar de kazerne.

Foto's: Machiel Janssen

img_1576

img_1578

Rijswijk - In een woning aan de Serre heeft vanmiddag ook korte tijd een kleine brand gewoed. Met behulp van een straal 'One-Seven' kon de brand geblust worden. De brandweer heeft de woning hierna geventileerd.

Foto's: Machiel Janssen

img_1580

img_1583

Zaterdag 25 december:

Den Haag - Rond kwart voor drie 's nachts brak door een nog onbekende oorzaak brand uit bij vistent "Arie" op het Jonckbloetplein. De brandweer had de brand snel geblust, maar de schade aan de vistent is enorm.

Foto's: Sander Paardekooper

w-sanbar_img_2981

w-sanbar_img_2984

Zoetermeer - Even na half vier vannacht vond er een eenzijdig ongeval plaats op de Oostweg, ter hoogte van het Prinses Maximaplein. De bestuurder raakte niet gewond, maar zijn auto is vermoedelijk total loss. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Foto's: Sander Paardekooper

w-sanbar_img_2986

w-sanbar_img_2988

w-sanbar_img_2989

Delft - Rond kwart voor vier vannacht ontstond er een kleine brand in een woning aan de Nigeriastraat. Het brandweerpersoneel van de kleine tankautospuit van de brandweer Delft heeft de brand geblust. Vermoedelijk is de brand ontstaan in een prullenbak.

Foto: Danny Botman

img_3773

Zondag 26 december:

Wateringen - Op Tweede Kerstdag is een man op de Noordweg, ter hoogte van de Prins Hendrikstraat, wat ongelukkig ten val gekomen. De man is hierbij met zijn hoofd op het wegdek terechtgekomen. De ambulancedienst heeft de man voor verdere behandeling vervoerd naar het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft.

Foto’s: Tim de Kleyn

dsc_1572

dsc_1577