Nieuwsflits week 40 | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Nieuwsflits week 40

kop nieuwsflitsthumb-40

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 40 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.


Maandag 03 oktober:

Voorburg - 's Morgens vroeg is er brand uitgebroken in een woning aan de Van Halewijnlaan. Het nader bericht was 'kleine brand'.

Video: Ferrie van der Geer

Wassenaar - Op het punt waar de Deijlerweg en de Oude Trambaan elkaar kruisen, kwamen deze ochtend rond 07.50 uur een fietsster en een bestuurder van een bedrijfsbusje met elkaar in botsing. Naar alle waarschijnlijkheid heeft één van de twee de ander niet gezien. De vrouw is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. Het voorwiel van de fiets is ernstig in de kreukels komen te liggen.

Foto's: Pascal de Haas

DSC_1050-2

DSC_1054-2

Dinsdag 04 oktober:

Leidschendam - Omstreeks 14.20 uur ontstond op de Plaspoelkade een kop-staart aanrijding; een bestelwagen is achterop een personenauto gereden. Van een inzittende van de personenauto is de nek gefixeerd. Zij heeft van het ambulancepersoneel een nekkraag omgekregen en daarna is zij via de zijkant van de auto uit het voertuig gehaald, om vervolgens op de wervelplank gelegd te worden. Hierna is zij vervoerd naar het ziekenhuis.

Foto's: Tom Lek

WTL-IMG_3702

WTL-IMG_3705

WTL-IMG_3709

Woensdag 05 oktober:

Zoetermeer - Bij een speelplaats aan de Scheldestroom is woensdagmiddag een kinderfeestje ruw verstoord. Een meisje raakte met haar voet vast in een stuk ijzerdraad dat bij de speelplaats uit de grond stak. Ambulancedienst en brandweer kwamen ter plaatse. De brandweer heeft het stuk ijzerdraad afgeknipt en het meisje is met de ambulance naar het ziekenhuis gegaan, waar het resterende ijzerdraad uit haar voet werd verwijderd. Na controle door de brandweer bleek dat er rond de speelplaats meer ijzerdraad uit de grond stak. Deze stukken heeft de brandweer weggeknipt.

Foto's en tekst: Willem Pos

WWP-POS_3562

WWP-POS_3564

Zoetermeer - Op de kruising van de Van Aalstlaan met de Van der Hagenstraat kwamen vanavond twee personenauto's met elkaar in botsing. Direct werden de ambulancedienst en de brandweer gealarmeerd, omdat er mogelijk sprake zou zijn van een beknelling. Dit bleek niet het geval; de brandweer en ambulancedienst werden afbesteld, aangezien er ook geen letsel bleek te zijn. De auto's hadden aanzienlijke schade en uit de witte auto lekte vloeistof. Een bergingsbedrijf heeft de voertuigen meegenomen.

Foto en tekst: Willem Pos

w-POS_3569

Den Haag - Vanavond omstreeks 22.45 kwamen er op de kruising van de De Savornin Lohmanlaan met de Sportlaan drie personenauto's met elkaar in botsing. Bij de aanrijding zijn geen gewonden gevallen, echter de materiële schade aan de voertuigen was aanzienlijk. De aldaar aanwezige verkeerslichten waren vanavond in werking. Agenten hebben onder andere geholpen bij het invullen van de schadeformulieren. Een bergingsbedrijf is ter plaatse gekomen en heeft twee voertuigen meegenomen.

Foto's: Mike Boer

w-sav.laan_IMG_5761

w-sav.laan_IMG_5769

Donderdag 06 oktober:

Den Haag - Op de kruising van de Bezuidenhoutseweg met de N14 kwamen rond 12.15 uur een automobilist en een fietser met elkaar in botsing. Het verkeer op de kruising wordt geregeld door middel van verkeerslichten, dus het kan haast niet anders of één van beiden is door het rode licht gereden. Hoe het ook zij, de fietser is ter plaatse onderzocht door het ambulancepersoneel en later onder A2 naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto's: Sander Paardekooper en Arthur van Wezel

WSP-IMG_0669

WAW-P1010555

WAW-P1010556

Rijswijk - Aan het Julialaantje dreigde vandaag een steiger om te vallen. De steiger was al geheel scheef gezakt en deels ontwricht. De brandweer heeft met behulp van de hoogwerker steigerdelen verwijderd, ten einde het gevaar weg te nemen. Ook mensen van de steigerbouw waren aanwezig.

Foto's: Maurice Schotman

DSCF5234

DSCF5245

DSCF5251

Den Haag - Op de kruising van de Schenkkade met de Laan van Nieuw Oost-Indië is vanavond bij een aanrijding tussen een bedrijfsauto en een gewone personenauto laastgenoemde mogelijk over de kop geslagen. De schade aan het voertuig was fors. Een inzittende van het voertuig is per ambulance onder A1 naar het ziekenhuis vervoerd. De VOA is ter plaatse gekomen om een onderzoek in te stellen naar de aanrijding. Door het ongeval was de Schenkkade in de richting van Mariahoeve afgesloten. De Laan van Nieuw Oost-Indië was ter hoogte van het ongeval in beide richtingen dicht.

Foto's: Ferrie van der Geer en Ronald van der Helm

DSCN5278

Schenkkade

DSCN5292

Vrijdag 07 oktober:

Leidschendam - Een bouwvakker die aan het werk was op het terrein van de oude wasserette aan de St. Bonifaciusstraat, kwam door nog onbekende oorzaak ten val. Politie, ambulance en motorambulance kwamen ter plaatse. De bouwvakker kon zelfstandig naar de ambulance komen. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto's: Lucien de Vries

DSC_2591

DSC_2592

DSC_2594

Poeldijk - Vrijdagavond rond kwart over zes ontstond er een aanrijding tussen twee auto's op de Monsterseweg. Een ambulance kwam ter plaatse; of er iemand is vervoerd naar het ziekenhuis is onbekend. De auto's liepen flinke schade op. Het verkeer ondervond tijdelijk hinder van de aanrijding.

Foto's: Fred van der Ende

w-07102011Monsterseweg_Poeldijk_012

w-07102011Monsterseweg_Poeldijk_013

w-07102011Monsterseweg_Poeldijk_014

Den Haag - Vanavond omstreeks 21.00 uur heeft er op de kruising Thomsonlaan/Fahrenheitstraat een aanrijding plaatsgevonden tussen een motorrijder en een personenauto. De automobilist wilde vanaf de Thomsonlaan linksaf de Fahrenheitstraat in rijden en heeft daarbij vermoedelijk de motorrijder over het hoofd gezien. De motorrijder raakte bij de aanrijding gewond en is naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto's: Peter Galjaard

w-fahrenheit1

w-fahrenheit2

w-fahrenheit3

Leidschendam - Vrijdagavond laat raakten twee opzittenden van een scooter gewond, nadat zij op de Oude Trambaan, ter hoogte van de Vinkenborghlaan, ten val kwamen. Vermoedelijk heeft de bestuurder van de scooter tijdens het slechte weer een wegmarkering over het hoofd gezien. De ambulancedienst heeft beide personen onderzocht en vervoerd naar MCH Antoniushove. De politie stelt een onderzoek in naar het ongeval.

Foto's: Lucien de Vries

WLV-DSC_2600

WLV-DSC_2609

Zaterdag 08 oktober:

Voorburg - Zaterdag aan het begin van de middag brak brand uit in een woning aan de Hofwijckstraat. Bij aankomst van de brandweer bleek de wasdroger op de eerste etage vlam te hebben gevat. Gelukkig voor de bewoners was de brand snel geblust en konden de bewoners na enige ventilatie weer terug hun woning in.

Foto's: Lucien de Vries

WLV-DSC_2614

WLV-DSC_2615

WLV-DSC_2622

Den Haag - In de Krusemanstraat raakte 's avonds laat een auto in brand, vermoedelijk als gevolg van brandstichting. Een nabij geparkeerde auto raakte door de hitte ook fors beschadigd.

Foto's: Paul Pronk en Danny Botman

w-DB_Autobrand__DSC_8291

w-003

w-DB_Autobrand__DSC_8322

Wassenaar - De brandweermannen en -vrouwen van kazerne Wassenaar waren net goed en wel thuis na de geslaagde open dag, toen voor de dienstdoende ploeg de pager ging voor een binnenbrand aan de Hyacinthstraat. Volgens de melding zou er brand in de schoorsteen woeden. Ter plaatse bleek al een hoop van het brandend materiaal in een metalen vuilnisvat verzameld te zijn. Deze is door de brandweer afgeblust. De schoorsteen is geramoneurd vanuit de korf van de hoogwerker van Leidschendam-Voorburg.

Foto's: Pascal de Haas

DSC_1462-2

DSC_1473-2

DSC_1476-2

Zondag 09 oktober:

Voorburg - Zondagmiddag omstreeks 13.00 uur was de inzet van de brandweer nodig bij een winkel in audio- en hifi-apparatuur aan de Koningin Julianalaan. Er zou daar een gaslekkage zijn. Ter plaatse werd inderdaad een sterke gaslucht waargenomen. Hierop moesten omliggende winkels tijdelijk worden ontruimd. Na een uurtje was alles weer onder controle en kon iedereen weer opgelucht ademhalen.

Foto's en tekst: Lucien de Vries

WLV-DSC_2627

WLV-DSC_2631

WLV-DSC_2633

Den Haag - In de namiddag kwam een personenauto op de A4, ter hoogte van de afrit Rijswijk/Centrum, in de richting van Delft in botsing met de vangrail. Door dit ongeval werd de rechter rijstrook tijdelijk afgekruist. Er is een slachtoffer in de ambulance nagekeken, maar deze hoefde niet vervoerd te worden. De auto is door een bergingsbedrijf afgetakeld.

Foto's: Ferrie van der Geer

w-A4-DSCN5306

w-A4-DSCN5307

w-A4-DSCN5309

Pijnacker - Omstreeks 18.50 uur troffen voorbijgangers bij het water aan de Europalaan een stapeltje kleding aan. Zij hebben de hulpdiensten gealarmeerd en hierop werden meerdere brandweereenheden ter plaatse gestuurd voor een mogelijke persoon te water. De duikteams van Den Haag-Centrum en Delft zijn bij het afzoeken van het water beiden ingezet, gezien de grootte van de plas aldaar. Hierop werd opgeschaald naar 'middelwaterongeval'. Toen duidelijk was dat de eigenaar van de kleding niet in het water lag, heeft men de zoekactie gestaakt. Ook dit voorval kan weer worden toegevoegd aan de lange lijst van brandweerinzetten naar aanleiding van achtergelaten spullen langs de waterkant.

Foto's: Jonathan de Bruin

WJB-6227303154_f093e2889d_b

WJB-6227304882_af1f71ceb5_b

WJB-6227306320_91d02bb983_b

Wassenaar - Op de Starrenburglaan werd vanavond rond kwart over zeven een voetganger aangereden door een auto. Dit gebeurde toen de voetganger ongeveer ter hoogte van de Digros de weg over wilde steken. Op het moment van oversteken werd hij geschept door een auto, komende vanaf de Donker Curtiusstraat. De voetganger is door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Wat zijn verwondingen zijn, is onbekend.

Foto's: Pascal de Haas

DSC_1503

DSC_1519

Den Haag - Omstreeks 20.00 uur vond er een aanrijding plaats op de kruising Neherkade/Stieltjesstraat. Een auto wilde, komende vanuit de Stieltjesstraat, linksaf de Neherkade oprijden, maar zag een auto over het hoofd. Deze auto botste eerst tegen de linkerzijde van de auto die uit de Stieltjesstraat kwam rijden en kwam verderop tegen een boom tot stilstand. Hoewel de schade behoorlijk was, raakte er niemand gewond. Beide auto's zijn door een berger opgehaald.

Foto's: Sander Paardekooper

w-SanBar_Neherkade_IMG_2137

w-SanBar_Neherkade_IMG_2140