Drie aanhoudingen in onderzoek naar handel in verdovende middelen | Regio15.nl

Drie aanhoudingen in onderzoek naar handel in verdovende middelen

Den Haag - De politie heeft vrijdagavond 14 juni een instap gedaan in een horecagelegenheid aan de Witte de Withstraat. Daarbij zijn twee mannen en een vrouw aangehouden.


De horecagelegenheid kwam in beeld in een onderzoek naar de handel in verdovende middelen. Dit onderzoek is nog steeds in volle gang.

De politie deed vrijdagavond een instap in de horecagelegenheid aan de Witte de Withstraat en in een woning aan diezelfde straat en in een woning aan het Anna Blamanplein. Daarbij zijn drie personen aangehouden. Een 37-jarige man en een 33-jarige vrouw uit Den Haag zijn aangehouden voor de handel in verdovende middelen en witwassen. Een 46-jarige man uit Den Haag is aangehouden voor de handel in verdovende middelen.

Ondermijning

De handel in verdovende middelen is een veelvoorkomende vorm van ondermijning. De daders worden regelmatig het criminele pad op getrokken, waar ze vervolgens moeilijk weer vanaf komen. Drugshandel kan leiden tot intimidatie en afpersing. Een ander gevolg is dat kwetsbare wijken er nog kwetsbaarder worden, doordat criminelen er de dienst uitmaken. Samen met onze partners doen wij er alles aan om de handel in verdovende middelen tegen te gaan en de leden van criminele organisaties op te sporen en aan te houden.

Dit kunt u doen

Ziet u een verdachte situatie of heeft u het vermoeden dat er ergens criminele activiteiten plaatsvinden? Meld dit dan bij de politie via 112 (spoed) of 0900-8844 (geen spoed). Blijft u liever anoniem, dan kunt u een melding maken via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Meld Misdaad Anoniem (M.) is een onafhankelijk meldpunt waar burgers anoniem informatie kunnen delen over criminaliteit. Deze informatie kan helpen bij de aanpak van criminaliteit, bijvoorbeeld in de vorm van handel in verdovende middelen. M. zorgt ervoor dat informatie bij de politie en andere opsporingsinstanties terechtkomt en dat de melder onbekend blijft. Elke melding, zelfs over het kleinste detail, kan het verschil maken.