Man aangehouden na explosies bij slijterijen | Regio15.nl

Man aangehouden na explosies bij slijterijen

Den Haag - De politie heeft vrijdagavond 14 juni een man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij drie explosies aan het Spui in Den Haag. De explosies vonden plaats bij twee slijterijen.


De verdachte is een 70-jarige man uit Arnhem. Hij is vrijdagavond in zijn woning aangehouden.

Explosies

Aan het Spui vonden in korte tijd drie explosies bij twee verschillende slijterijen plaats. Bij een van deze explosies vond de explosie plaats bij een woning naast een slijterij.

De eerste explosie was in de nacht van zondag 9 op maandag 10 juni. In de nacht van woensdag 12 op donderdag 13 juni vond hier opnieuw een explosie plaats. Als gevolg hiervan ontstond brand in de slijterij en raakten twee omwonenden gewond. Zij ademden teveel rook in en zijn daarvoor behandeld.

In de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 juni vond er ook een explosie plaats aan het Spui, dit keer bij een woning naast een andere slijterij.

Gevaarzetting

Het plaatsen van explosieven is gevaarlijk, want de gevaarzetting voor ondernemers, omwonenden, voorbijgangers én hulpverleners ter plaatse is vanzelfsprekend groot. Zwaar illegaal vuurwerk, jerrycans met brandbaar vloeistof of zelfgemaakte explosieven horen niet thuis in de openbare ruimte – waar volop gewerkt en geleefd wordt – en zorgen voor levensgevaarlijke situaties.

Melden helpt!

Als je verdachte situaties ziet, bel dan altijd 112. Heb je informatie over (de achtergronden van) de explosie? Meld het dan ook! Bel de opsporingstiplijn 0800-6070. Tippen kan ook via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of vul het onderstaande tipformulier in op www.politie.nl.