Video: Motorbegeleiding vanaf Westeinde naar LUMC

Glijdend transport ambulance HMC Westeinde naar LUMC 24-03-2017 gefilmd vanuit de ambulance

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Nadat er vanuit de meldkamer ambulance een verzoek bij de meldkamer politie is neergelegd om een ambulance te begeleiden vanaf het HMC Westeinde in Den Haag naar het LUMC in Leiden, worden de motorrijders van Team Verkeer Den Haag aangestuurd. Zij melden zich dan bij het punt van vertrek alwaar de commandant afspraken maakt met de ambulancechauffeur. De route word besproken, de soort begeleiding en eventueel andere wensen. Daarna kan het transport vertrekken.

 

Een ambulancebegeleiding wordt in beginsel gedaan door 3 motorrijders (1 commandant en 2 spitsers) In dit geval was er nog een vierde motorrijder beschikbaar, dus een derde spitser. Dit is vaak geen overbodige luxe omdat hierdoor net even wat meer rust gecreëerd kan worden. Dit is vooral prettig in de stad waar de kruisingen elkaar vaak kort opvolgen.

 

Tijdens deze rit is er ook vanuit de ambulance gefilmd en is het onderlinge mobilofoonverkeer goed mee te luisteren. Ook had één van de spitsers een camera meedraaien.

 

De rit zoals deze in de video te zien is betreft een "glijdende" rit. Hierbij is de snelheid ondergeschikt aan het comfort.

 

Zie ook de reportage over motorbegeleiding op regio15.nl.

 

 

Gepubliceerd op 18 april 2017