Bijzondere voertuigen en situaties

t-FOTO2105De NSS was een walhalla voor de voertuigspotters onder ons. Op de wegen van en naar de Randstad reden in verband met dit gebeuren allerhande bijzondere voertuigen. Met name in en rond Den Haag waren veel bijzondere voertuigen te zien. In dit item laten wij een aantal van deze voertuigen laten zien.


Dit item bestaat uit meerdere delen. Klik onderstaande links voor meer informatie:

Openingsitem Veiligheidsmaatregelen Verkeersmaatregelen Alle wereldleiders Demonstraties


Op de N14 stond een Fennek LVB: licht verkennings- en bewakingsvoertuig van de Koninklijke Landmacht. Deze voertuigen werden tijdens de NSS ingezet om de afgesloten rijbanen te observeren en te beveiligen.

w-PEEN6138

w-IMG 1731

In de omgeving van de N14/N44 verplaatsten militairen zich op traditionele wijze.

w-PEEN6205

w-PEEN6210

De politie zette een groot aantal motorrijders in. Hun motoren stonden hier en daar in 'line up' opstelling geparkeerd, wat opmerkelijke plaatjes opleverden. Onderstaande foto's zijn genomen bij het Ministerie van Buitenlandse zaken. Hier kregen alle betrokken motorrijders die betrokken waren bij de NSS een briefing. In totaal stonden hier 214 motoren van alle Nationale Politie eenheden uit heel Nederland.

w-Motoren SBF 3147

w-foto 2

Vlak voor de sluiting van de N44 en de A44 op zondagmiddag stonden onderstaande motoren gereed om rond 16:00 uur de wegen 'leeg te vegen' en af te sluiten.

w-PEEN6156

Op het Instituut Defensie Leergangen in Den Haag verbleven alle peletonsleden van de Bijstandseenheid van de Marechaussee. Ook de bijbehorende voertuigen werden hier gestald.

 w-IMG 1893

Voor de Nederlandse kust lagen marineschepen. Op deze foto is Zijner Majesteits (Zr Ms) Holland te zien. Dit schip is de eerste van vier nieuwe Ocean Going Patrol Vessels van de Koninklijke Marine.

w-PEEN6121  1

In de omgeving van het World Forum werd deze grote jongen op de foto gezet. Dit is een van de Lenco Bear voertuigen van de Dienst Speciale Interventies (DSI). Deze dienst voert werkzaamheden uit in het hoogste geweldsspectrum binnen terrorisme-gerelateerde situaties.

w-FOTO2105

w-foto 1  1

w-foto 4  1

w-foto 5  1

De auto's van de delegaties waren voor de gelegenheid voorzien van bijzondere kentekenplaten.

w-PEEN6272

w-PEEN6305

Niet alleen de Mobiele Eenheid uit Eenheid Den Haag en omliggende Eenheden waren ingezet. Zelfs ME-peletons uit Zuid Limburg waren aanwezig. Deze overnachten onder andere in een hotel naast winkelcentrum Leidsenhage.

w-IMG 4361

Militaire- en buitenlandse hondengeleiders ondersteunden de Nationale Politie met onder andere speur-, surveillance- en beveiligingshonden.

w-DSC 0071edit

w-TDK 6523

Een niet alledaags brandweervoertuig werd gespot op de N44. Het betreft een E-One crashtender van militair vliegveld Woensdrecht.

w-FOTO2064

Ook de beveiliging in de buitenring werd opgeschroefd. De politie reed extra surveillancerondes in gepantserde Volkswagen Touaregs.

w-DSC 0336edit

Vanuit alle delen van het land werden extra (reserve) politieauto's naar Den Haag gehaald en ook deze werden ingezet tijdens de NSS.

w-BjZwZGCIIAAMNlU

w-BjbyQulIEAECTrA

Ook een aardig clubje politie: de mobiele eenheid onderweg naar Huis ten Bosch om ondersteuning te verlenen bij het diner wat Koning Willem-Alexander aanbiedt aan de deelnemers van de top

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

De Koninklijke Marechaussee leverde onder andere met paarden ondersteuning aan de Nationale Politie. Hieronder twee Toyota Hiluxxes van de bereden brigade van de Marechaussee.

w-PEEN6188

Ook de motorrijders van de Marechausse voerde ondersteuningswerkzaamheden uit.

w-PEEN6245

Natuurlijk moeten we de gehele logistieke operatie niet vergeten die vooraf ging aan de NSS. Zodoende was het een komen en gaan van zogenaamde '4-tonners'. Oftewel de DAF YA 4442, het werkpaard van de Nederlandse krijgsmacht.

w-FOTO2055

w-FOTO2056

Bij de voormalige Haagse brandweerkazerne Haagse Hout stonden deze ambulances van de Landmacht.

w-SBF 3479

w-SBF 3480

Op Vliegveld Valkenburg, weer speciaal ingericht als militair vliegveld, stonden diverse helikopters gereed voor inzet. Onder ander stonden hier politiehelikopters en Cougar en Chinook transporthelikopters. Ook stonden hier Apache-gevechtshelikopters gereed om als QRA (Quick Reaction Alert) ingezet te worden.

w-IMG 1944

w-IMG 1958

w-FOTO2034

Ook op Rotterdam/The Hague Airport stond het nodige aan transporthelikopters gereed. Alleen waren dit geen Nederlandse helikopters, maar grote Amerikaanse 'bakbeesten'. Normale Black Hawks, maar ook de iets grotere versies. Met één van deze heli's werd Barack Obama vervoerd van A naar B.

w-IMG 1923

w-IMG 1902

w-DFX 7194-1

w-DFX 7209-1

w-DFX 7217-1

Natuurlijk waren wij ook op zoek naar 'The Beast', het presidentiële voertuig van president Obama van de USA. Wij hebben 'm onder andere op de foto kunnen zetten tijdens het binnen rijden van Den Haag via de N440, Landscheidingsweg op dinsdagochtend 25 maart.

w-Beast-1

w-DFX 7236-1

w-DFX 7239-1

w-Beast-2

w-Beast-3

w-DFX 7261-1

Let bij onderstaande foto eens op de iets verdikte kogelwerende deur.

w-NSS-5

Koningin Maxima werd gespot achterin de AA-82 van het Koninklijk Huis.

w-Maxima DSC 0211

Wie denk dat de politie onschendbaar is voor pech en kapotte auto's, heeft het mis. Deze ME-bus kreeg bij het Kurhaus last van een kapotte motor. Een politieberger heeft de bus afgesleept.

w-IMG 9217

Ook in het Kurhaus sliepen sommige wereldleiders. Ook zij kwamen onder politiebegeleiding aan, zodat zij snel naar hun bed konden.

w-IMG 9202

w-IMG 9208

w-IMG 9187

Al dat bijzondere materieel was zondagmiddag al een lust voor het oog voor dit jongetje dat op de kruising N44/N14 op een viaduct al dat moois op z'n gemakkie zat te bekijken....

w-PEEN6237  1

Dit item bestaat uit meerdere delen. Klik onderstaande links voor meer informatie:

Openingsitem Veiligheidsmaatregelen Verkeersmaatregelen Alle wereldleiders Demonstraties