Week 15 - 2011.

Maandag 11 april. Nachtdienst.

Nadat we de automatische melding hebben verholpen gisteren (het was namelijk voor twaalf uur ....... Undecided) hebben we de zondagsrust in ere hersteld. En dat kwam best uit, want ik heb samen met mijn tijdelijke ploegmaatje een flink aantal sommen zitten maken voor mijn herexamen van Materieel. Het begint te dagen in het Oosten !!!

En natuurlijk is er om half zeven een melding !!! Frown Het is vechten met de aflossende vroege dienst, wie de telefoon het snelst opneemt, maar wij hebben gewonnen !!! Maar na het alarmeren van de TS van ZT-SH slaat de vermoeidheid ons om de oren. Lekker naar huis, lekker naar bed !!! Tot vanavond Foot in mouth.

Nachtdienst Maandag 11 op Dinsdag 12 april.

Enerzijds hopen we dat het lekker druk gaat worden komende nacht, want heel ons Meldkamersysteem (GMS) gaat er vannacht uit en er komt een nieuwe update voor terug. Dit is dé update waar een aantal korpsen naar uitziet, al was het alleen maar omdat het verzorgingsgebied van deze korpsen groter is geworden en zoals ik al heb geschreven, valt Wateringen onder de korpsen die een groter gebied gaan bestrijken.
Aan de andere kant ....... als het heel druk wordt, kan het best zijn dat de mensen die de nieuwe implementatie van de GMS-versie dan stopzetten of niet eens laten gebeuren. Tja, wat is wijsheid deze nacht ???

We beginnen in ieder geval met een melding van een autobrand in het recreatiegebied ten noorden van Delft. We alarmeren de TS van Delft en vragen de politie om mee te gaan ........ een autobrand in zo'n, op dit tijdstip, afgelegen gebied ........ dat is vaak geen zuivere koffie !!! Alsof we het wisten: we krijgen via de bevelvoerder door dat dit incident een ietwat andere wending heeft gekregen, omdat er een lijk in de brandende auto is aangetroffen. Surprised
In verband met dit dodelijke slachtoffer, geven we de volgende collega's kennis: de Commandant van Delft-Rijswijk, de HOvDB, de OvDB-Noord, de SOB en de WB. Omdat de politie natuurlijk ook druk met dit incident is, vragen zij om wat extra verlichting te verzorgen: of we het recreatiegebied even in het zonnetje willen zetten ....... Is een maan ook goed ??? Want dan sturen we de Verlichtinghaakarm vanuit PiNo. Daar zitten speciale "powermoons" in Tongue out. Wat later, als de technische recherche klaar is met haar onderzoek, vraagt de bevelvoerder om de HV ter plaatse, omdat de politie daar ter plaatse het slachtoffer uit het voertuig wil halen. Hierbij wat plaatjes.

Vanaf PiNo en de HV van Delft gaat de alarmering via Pancras (het back-up-systeem voor als GMS er uit ligt ........ en toevallig ligt GMS er vannacht uit ........) De beheerders en hulpjes zijn zwaar aan het zweten deze nacht, maar ere wie ere toekomt !!! Het is rond een uurtje of vijf helemaal gelukt en Smitje mag als eerste inloggen in het nieuwe GMS 4.9 Innocent. Het ziet er goed uit, ondanks dat ik hier in deze versie al les heb gehad, maar dit is operationeel, dus als we nu op de alarmeerknop klikken, gaat er daadwerkelijk wat gebeuren Smile. Even een regionaal testje om 04:45 uur ??? Goede morgen collega's. We kijken met deze melding even of alles werkt. Welterusten verder .......
Toch maar niet gedaan ....... maar mijn handen jeukten om het wel te doen ........ Tongue out.
Ik denk dat wij er maar eens een dag of vier over gaan nadenken hoe we er vanaf de volgende cyclus mee gaan werken !!! Weekend !!! Zaterdagochtend ben ik er weer. Tot dan dan.

Eigenlijk ben ik gewoonweg vergeten dat ik vanmiddag hier om drie uur weer moet zijn ........ Nou ja, "moet" ....... er is een toch wel belangrijk overleg, waar ik wel bij wil zijn. Hopelijk ben ik wakker genoeg om één en ander mee te krijgen. Gelukkig kan ik met mijn collega van de nachtploeg meerijden, dus zitten we lekker samen te zaniken dat we zo kort geslapen hebben .......

Woensdag 13 april. Brandweer Wateringen.

Vanavond afgesproken met een collega op de kazerne om  daar onder het genot van een bakkie koffie één en ander te bespreken. Als ik wat eerder ben om wat voorbereidingen te treffen ....... 19.54 uur Prio 1 GV Landzijde Binnenbrand 7730 7750 6130 9093. Zo dan, dat is een mazzeltje: ik ben al op de kazerne en nu hoef ik alleen nog maar mezelf om te kleden in plaats van eerst hier naar toe te rijden !!! Als ik bijna mijn uitrukoverall aan heb, komen de eerste collega's binnensnellen, waaronder degene met wie ik een afspraak heb: "Je bent te vroeg ........" Is het enige wat hij lachend zegt. Met de bevelvoerder loop ik samen op naar de TS en spreek af dat hij voorin gaat zitten en ik het deze keer nog even aankijk. Volgende keer is het mijn beurt om voorin te kruipen !!! Nog even de kunst afkijken Wink.
Al vrij rap, Loosduinen heeft zich ook net ingemeld bij de RAC, rijden we richting Den Haag en ik besef dat dit een nieuw stuk verzorgingsgebied is waar we vanaf gisteren op rijden !!! Laat het de eerste zijn van zeer vele uitrukken Laughing. Maar dan mogen ze wel iets anders aflopen als deze: op 500 meter van het adres aangekomen, is de TS van Loosduinen ter plaatse en meldt een Kleine Brand. Wij weer inzetbaar en richting kazerne. Maar de eerste uitruk van de nieuwe vakindeling is een feit. Laat de rest maar komen.

Donderdag 14 april. De Yp en oefenavond Brandweer Wateringen. 

Vanochtend de bijeenkomst van de klankbordgroep van de Yp. Hierin vandaag met name een uitgebreid verslag van het bezoek dat eind vorige maand aan de fabriek is afgelegd waar de tafel wordt gemaakt. Veel verhalen, veel foto's en veel nieuwe zaken. Ook met de bouw gaat het voorspoedig, want de derde verdieping is al bereikt. Kijken of ik daar binnenkort fff langs kan om een blik te werpen.

's Avonds ........ inderdaad: oefenavond !!! En Hoezee !!! ik ga eindelijk aan de slag met het Stab-fast-gebeuren. In een leegstaande loods gaan we op alle manieren een auto neerleggen (op z'n kant, op z'n kop .......) en dan zo goed mogelijk middels het stab-fast stabiliseren. Wat een moordspul !!! Zou toch op iedere TS moeten liggen ??? We zijn lekker in de weer en als we ongeveer alle standjes hebben gehad is er nog tijd over en gaan we naar het laatst opgeleverde nieuwbouwproject in Wateringen. Daar komt onze collega te wonen en zodoende kunnen we de flat in  en alles bekijken. Vooral de lift ziet er nog niet echt "gezond" uit, maar dat wel aan ons liggen ....... De rest oogt prima !!! Lekker wonen daar.

Zaterdag 16 april. Vroege dienst ....... ???

Dacht het niet !!! Afgelopen nacht schoten zowat alle lichaamsopeningen in een kramp en heb ik zeer mijn best moeten doen om de toilet te halen, zonder onderweg al één en ander te verliezen ...... Dat gaat hem zo niet worden op de RAC en vandaar dat Liesbeth de collega's maar heeft gebeld dat ik er niet ben de komende diensten. Wat kan een mens zich ellendig voelen Foot in mouth. Behalve toen vanmiddag de pieper ging: 16.31 uur Prio 2 WT Prins Clauslaan Liftinsluiting 6130. 
Allereerst schrok ik mij de krampen (waar ik net weer een beetje vanaf was ......) omdat dat kreng ineens begon te gillen. Nooit aan gedacht natuurlijk om de pieper uit te zetten, maar de melding verzachtte toch wel enigszins. Dit is de lift waar we donderdagavond geweest zijn ....... Had u verder nog iets gehad willen hebben ??? Innocent Sterkte met verhuizen Kiss.Uiteraard heb ik de melding weggedrukt en er niet eens aan gedacht om uit bed te gaan, laat staan naar de kazerne te rijden: ik ben echt ziek !!!
Ik hoop maandag weer aan het werk te kunnen. De krampen zijn zo goed als weg en alles is inwendig tot rust gekomen. Hopelijk verbetert dit morgen nog verder, zodat ik daarna weer gewoon naar het werk kan ....... Wie weet, tot dan dan.

En dan de afsluiter van de week: week 15.