Week 18 - 2011.

Nog een week(je) heerlijk vakantie. Met deze luchten is dat geen straf !!!
Helaas geen vakantie naar vrienden van ons in Albanië, maar thuis is het ook goed te doen. Wat daagjes weg en daar tussendoor in de achtertuin of het zwembad, maar met name om het huis lekker bezig zijn.
En uiteraard soms iets verder van huis weg omdat de pieper zich laat voelen Laughing.

Deze week begint zoals vorige week is afgesloten: op maandagavond, de familie Smit zit net aan de BBQ bij vrienden, gaat de pieper:
Maandag 2 mei. 18.05 uur Prio 1 GV Oude Middenweg 227 Binnenbrand Meetploeg WT (groot) Uiteraard zijn er van dit incident weer genoeg foto's, zodat ik ook een beetje beeld krijg van wat er zich allemaal heeft afgespeeld. Raar luchtje tijdens het blussen ???

Het verbaast ons dat de pieper op dinsdag stil blijft !!! Zoals ik vorige week al schreef, is het sinds 12 april bijna dagelijkse kost dat de pieper gaat. Ook wel weer eens lekker: fff een dagje geen getril aan je broekriem. Maar je gaat er al snel aan wennen dat er minimaal één keer per dag een melding voorbij komt.
Gelukkig blijkt het een 'vergissing' te zijn, want op woensdag is het weer een vertrouwd gevoel. 's Avonds zijn we als Brandweer Wateringen weer met een groep collega's aanwezig bij de dodenherdenking rond het voormalige gemeentehuis. Met twaalf collega's vormen we ieder jaar een erewacht bij het herdenkingsmonument voor de gesneuvelde Wateringers tijdens de Tweede Wereldoorlog. Keurig in pak één. Vooraf nog even wat oefenen hoe we de exercitie ook al weer moesten doen. Het is alweer een twintig jaar geleden dat ik dit dagelijks deed bij de Koninklijke Marechaussee, maar bij mij zit het er nog steeds goed in Innocent.
Als we het allemaal weer hebben overleefd (misschien een beetje rare uitspraak rond dodenherdenking ........ Undecided) en we terug naar de kazerne lopen, zijn er collega's die een bakkie willen doen en wachten op de pieper. Die gaat vast nog wel vandaag .......... het zou weliswaar een erg lang bakkie koffie geworden zijn, maar gelijk hebben ze gekregen:
Woensdag 4 mei. 21.46 uur Prio 2 WT Waterpark 34 Hulpverlening 6130.
Ook deze uitruk kan ik mee als bevelvoerder en hebben we met behulp van het RV van Loosduinen een tweetal duiven uit een schoorsteen gehaald. Lekker gewerkt weer !!!

Op donderdag loop ik de hele dag met mijn ziel onder m'n arm: vanavond geen oefenavond ........ Foot in mouth Hoe moet dat nou ??? Wat nu dan ??? Gelukkig gaan we eerst een paar uur zwemmen met de koters, dus dat verzet de boel weer een beetje. Maar uiteindelijk is er altijd wel een collega die het zelfde vindt en die een smsbom rond stuurt, of er nog anderen zijn die ook "gewoon" een bakkie willen doen op de Dorpskade 34 Kiss. Niet dat het dan storm loopt, maar gezellig is het wel. Ik heb het maar niet te laat gemaakt, want ondanks dat ik morgen de eerste twee uur vrij ben (je moet ook niet gelijk het onderste uit de kan willen halen) blijft het wel vroeg. Na twee weken heerlijk uitslapen, gaat het vanaf morgenochtend weer flink los. Ik mag weer beginnen. De uitnodiging om morgen een vroege dienst te komen draaien, plofte erg hard op de deurmat vandaag ........ Yell

Vrijdag 6 mei. Vroege dienst en bijna Brandweer Wateringen ........

Oké, het was niet echt heel erg vroeg, maar om zeven uur de wekker hakt er toch flink in. Maar het weer vergoedt een hoop. Lekker in mijn onafscheidelijke korte broek op de fiets naar het werk.
Wel weer lekker om te fietsen op dit tijdstip !!! Goed weer, weinig vliegen en een ondanks het ongure tijdstip een blije Smit door de stad Laughing. Het is nog rustig als ik de meldkamer op kom denderen en uiteraard is het commentaar niet van de lucht: Zo, bruine ........ beetje in de zon gezeten de afgelopen dagen ??? Cool Maar ik lach iedereen uit, want ik heb zowat een zonnebril nodig ......... de witte huidskleur van de gemiddelde collega doet bijna pijn aan mijn ogen ......... Zo, iedereen weer stil Innocent.
We houden het lekker rustig vandaag en niet alleen omdat de meeste ambtenaren vandaag een verplichte (alleen dat gegeven al Undecided) vrije dag hebben !!! We doen ons uiterste best om het inderdaad ook rustig te houden, maar de politie wil niet echt mee werken Wink. We krijgen het verzoek om mee te willen kijken naar een drijvende doos in de Hofvijver, waar volgens de politie mogelijk explosieven in zouden kunnen zitten ........ Ja en daarom DRIJFT die doos naar het "Torentje" ??? Maar omdat we maar zekerheid voor de helft hebben, alarmeren we de OvDB-Zuid en in overleg met hem alarmeren we de duikers van het Centrum om de politie te helpen. Hierbij wat beeldmateriaal van Operatie Lege Doos in de Hofvijver.

Net fff voor elf uur krijgen we een paar meldingen via 112 dat er brand zou zijn in een woning. De wasmachine van mevrouw staat in brand en we praten haar naar buiten. Ondertussen alarmeren we de TS en RV van Loosduinen, de TS van Laak en de OvDB-Zuid. Als zij eenmaal ter plaatse zijn, staat de bewoonster inderdaad keurig buiten en ze heeft zelfs de helderheid van geest gehad om het deurtje van de wasmachine te sluiten en daardoor heeft ze vele malen erger vookomen !!! Kleine brand derhalve.

Tot aan de aflos binnen komt, alarmeren we voor veel automaatjes en heel af en toe voor een assistentie ambulance. Beter ook, want ik heb al met al nog weinig met het nieuwe systeem GMS 4.9 gewerkt en zo kan ik er een beetje relaxed inkomen Laughing.

Mezelf gelijk maar aangemeld bij: www.opdefietswerktbeter.nl om zo mezelf weer wat extra stimulans te geven om nog vaker op de fiets te gaan. Niet alleen goed voor Smitjes lijf en leden, maar er worden ook nog eens goede doelen mee gesteund. Degene die lekker op de fiets naar het werk gaan, kan ik aanbevelen om zich aan te melden !!! Maar fff voor de duidelijkheid: Het gaat hier om een fiets met trappers, waar je zelf het werk moet doen om vooruit te komen !!! Geen brommers, scooters en al helemaal geen motorfietsen ........ Nee, want ik ken er een paar ........ Innocent

Lekker naar huis en lekker de zon in. Tenminste als ik eerst nog fff wat op internet heb gedaan ......... Uiteraard ook even een snelle blik op P-2000 ........ Ik wist niet dat er tegenwoordig selectief NIET gepiept kon worden vanaf de RAC ??? Foot in mouth Wateringen is net tien minuten geleden gealarmeerd en wiens pieper is weer niet af gegaan ??? Yell Daar word ik nou niet vrolijk van. Prima dat ik ergens niet bij kan zijn, omdat ik uitgemeld sta, maar niet omdat ik gewoon thuis achter de pc zit en dan om één of andere duistere reden mijn pieper dienst weigert te doen !!! Kan daar zo kwaad om worden ......... Tongue out Jammer, maar het is niet anders. Het is wel al de tweede keer in een week tijd; komende week maar eens met een ter zake kundig iemand contact opnemen. De hele avond, als we ook maar denken sirenes te horen, schiet ik naar P-2000 om te controleren of mijn pieper af had moeten gaan ......... en die sirenes blijven loeien bij ons in de buurt ......... Als dit zo door gaat heb ik volgende week nieuw laminaat nodig Innocent.

Zaterdag 7 mei. Vroege dienst.

Vandaag dan toch echt een vroege dienst. Niet dat gepruts van het pas om acht uur beginnen, maar gewoon strak om half zeven binnen komen.
De nachtploeg zit strak achter de tafel: zij hebben twee forse Middelbranden achter de rug en vooral de laatste is echt fors geweest. De TS van  Loosduinen is er nog steeds bezig daar en het ziet er naar uit dat ze net voordat de aflos voor hen (om acht uur) binnen komt, weer terug zijn aan de kazerne Loosduinen. Dikke klus, dus. Hierbij nog wat beeldmateriaal van deze Middelbrand.

Zij gaan lekker slapen en wij nemen de regio over. Inderdaad zijn de collega's van Loosduinen rond kwart voor acht terug aan de post en gaan zij genieten van een welverdiende douche. We houden ze fff uit de wind, zodat ze daar ongestoord en vooral langdurig kunnen badderen Laughing.
Rond een uurtje of tien, we hebben inmiddels één en ander aan kleinere incidenten gedaan, komen er diverse meldingen binnen voor een caravan in brand. We alarmeren de TS van PiNo en alarmeren wat later, op verzoek van de dienstdoende bevelvoerder op PiNo de vrije collega's van PiNo van huis. Het gaat bij die caravan wat langer duren, dus wil men dan graag een TS bemenst hebben, zo doende. Ook van deze inzet zijn er foto's: Caravanbrand.

Verder zijn het wederom kleinere incidenten die ons lekker bezig houden ........ totdat de OvDB-Noord binnenkomt om een bakkie te doen. Hij laat zich amper in een stoel vallen, of onze arbi loopt helemaal vol met 112-tjes. Een bermbrand op de A13 doet een heleboel passanten ons bellen. Zelfs de OvDB-Noord ziet zich genoodzaakt om wat telefoontjes aan te nemen. Binnen amper drie minuten krijgen we vanuit Driebergen zo'n 35 melders doorgezet. De middenberm onder het Kruithuisviaduct staat in brand, maar de TS van Delft gaat daar vlotjes een eind aan maken. Ook deze hoos aan 112-tjes is weer, mede dankzij de waardevolle inzet van de OvDB-Noord (Tongue out), tot een goed einde gebracht !!!

Vanochtend kwam onze chef nog fff langs. Zij is ROvDB-Noord1  voor de komende dagen. Maar ze kwam niet zomaar: vanochtend heb ik "het kader" een mail gestuurd om ze te melden dat binnenkort mijn "eenrichtingsverkeer" tijdelijk wordt opgeheven ........ Yell Oftewel, ik zal een darmonderzoek moeten ondergaan in verband met mogelijke erfelijke belastbaarheid van darmkanker ........ Surprised Bij pa hebben ze vorig jaar al een meter darm weggehaald en moeders is vrij recent ook onderzocht zowel vanwege klachten, maar ook omdat haar broer twee jaar geleden hieraan is overleden. Lekker dan !!! Van twee kanten zit ik dus in een mogelijke gevarenzone. Daarbij opgeteld dat dit Smitje binnenkort 40 wordt ........ Tel uit je winst ........ Over twee weken is het intake gesprek en begin juni zal ik de behandeltafel opgaan !!! We gaan er maar vanuit dat het allemaal gewoon goed gaat en mocht er wat gevonden worden, zijn ze er vroeg bij. Laat ik het zo zeggen: ik hou jullie op de hoogte !!!
Heerlijk op het fietsje naar huis, wat een feest met dit weer Cool.

Zondag 8 mei. Late dienst.

Vanochtend eerst uitgebreid Moederdag gevierd. Geweldig dat de kinderen, nu ze ouder worden, er ook steeds meer plezier in krijgen !!! Jammer alleen dat het vandaag pas moederdag is, want die grote plantengieter zou een week of twee geleden al best van pas gekomen zijn ......... en het schijnt vanavond ook nog te gaan regenen ook Undecided. Ach, we wachten het maar rustig af wat die regen betreft, want het weer van morgen juist voorspellen is al een hele klus voor de weermannen en -vrouwen van tegenwoordig. Waar blijft een nieuwe Pelleboer ??? Ondanks dat hij ook niet altijd de juiste voorspelling deed, was het weerbericht wel veel leuker Laughing.
Maar genoeg onzin voor dit moment en terug naar waar we hier voor zijn: we beginnen met een meer dan gemiddelde alarmering voor Zoetermeer. Een automatische melding vanuit de gevangenis is hiervoor de aanleiding. De volgende eenheden gaan rijden: De TS en HV van ZT-SH, de TS van PiNo (die van ZT-OH is elders ingezet) en de OvDB-Noord. Maar voordat echt alles op straat zit, worden we al gebeld door de beveiliging van de P.I. en blijkt het wat rook te zijn na het iets te enthousiast opwarmen van eten ......... Nacontrole voor de TS van ZT-SH dus.

Het loopt ondertussen lekker door met allerlei kleinere incidenten. Vooral die van Delft is wel een beetje het vermelden waard. De ANWB belt ons op dat er wat problemen zijn met een auto met een lpg-installatie. Of de Brandweer kan helpen ........ En wij maar denken dat het alleen heel, heel, heel goede monteurs zijn die bij de ANWB worden aangenomen !!! Laughing Dan sturen wij toch gewoon het beste dat we hebben in die hoek van de regio ??? De TS van Delft dus !!! Wink
Ook de automaatjes doen het ietwat rustiger aan op deze rustdag, maar in Nootdorp houdt het plaatselijke verzorgingstehuis daar geen rekening mee. We alarmeren de TS van Leidschenveen en als zij zich inmelden belt gelijktijdig de beveiliging van het verzorgingstehuis ons op dat er een brand gaande is op één van de verpleegafdelingen ......... We gaan iets rechterop zitten en maken binnenbrand aan. Daardoor alarmeren we de TS van PiNo, het RV van ZT-SH en de OvDB-Noord. Maar vlak voordat de TS Leidschenveen ter plaatse is, belt de beveiliging weer op dat de brand onder controle is. Zekerheid voor alles, laten we alles doorrijden, totdat de 110 (= de eerste ter plaatse zijnde bevelvoerder) een nader bericht geeft. En dat volgt al vrij snel: Kleine Brand geweest. Wel mogen we Salvage nog even vragen een coördinator ter plaatse te sturen.

Om zes uur vindt de aftrap plaats van de finale om de KNVB Beker en de collega's van de TS en die van het RV van Loosduinen hebben toch zeker acht minuten van de eerste helft kunnen kijken. De MKA belt op dat ze hulp nodig hebben bij het naar beneden halen van een patiënt, maar omdat het een prio 1 is, vragen we maar niet of het niet een anderhalf uur later kan ........ Innocent Nadat Delft en Centrum er nog uit gaan voor een automaatje sluit Honselersdijk de rij met een liftinsluiting. Tenminste dat was de bedoeling. Ze zijn net de kazerne uit als er wordt gebeld dat de mensen al weer uit diezelfde lift zijn. Onder dankzegging terug naar huis, dan maar. Het is rustig tijdens de voetbal en de luchten worden wat dreigender in Haaglanden !!! Dat de bloemetjes wat water krijgen is wel noodzakelijk, maar kan dat lekker na half twaalf ??? Dan ben ik thuis ........ droog welteverstaan Wink. En natuurlijk regent het al rond kwart voor tien .......... Of zijn dat tranen uit Amsterdam naar aanleiding van de verloren bekerfinale ??? Het kunnen ook tranen van geluk uit Twente zijn ........ Wat maakt het eigenlijk uit. Ik ga zo lekker fietsen !!!!

Tot volgende week !!!
Zie voor al het niet beschrevene, waar wel foto's van zijn: Week 18.