Week 19 - 2011.

Maandag 9 mei. Fysio en late dienst.

Zo, als het een beetje mezit vanochtend heb ik mijn laatste fysiotherapie vandaag. Ik merk dat er dagen voorbij gaan waarop ik niet word herinnerd aan mijn "landingsgestel" en de kwetsuur die ik nu ruim een jaar geleden heb opgelopen !!! Sterker nog, er gaat meer tijd voorbij dat ik er niet aan denk !!! Kiss Het is zelfs zo erg dat ik zonder sportspullen bij de fysio verschijn ........ als ik in mijn fietstas graai, ben ik gewoon vergeten om mijn handdoek mee te nemen Surprised. Op zich niets mis mee, want ik mag na een kleine voortgangsbabbel de behandeltafel op en er wordt weer heerlijk aan mijn onderstel gefrunnikt. Als de tijd er op zit, kijken we elkaar vragend aan en maken we de volgende afspraak: alleen als ik het niet meer trek, kan ik een beroep op haar doen, maar tot die tijd hoef ik niet meer terug te komen. YES !!! Wat een goed gevoel geeft dit dan toch weer !!! Ondanks dat ik eer uiteraard vanuit ging dat dit vandaag of morgen zou gaan gebeuren, is de blijdschap erg groot: Smitje mag alles weer eten van de zuster Kiss. Natuurlijk huppel ik naar buiten !!! Mijn dag kan niet meer stuk !!! Laat het maar gebeuren !!!

De late dienst heerlijk op de fiets naar toe gereden. Het is gelukkig wat frisser en ook hier huppel ik naar binnen. Kijken wat deze dienst gaat brengen:

Als we ondertussen een uurtje bezig zijn, komen er wat 112-tjes binnen over een brand op een dak, of op een dakkapel. We alarmeren de TS Archipel, de TS en RV Centrum en de OvDB-Zuid. Centrum is dik als eerste ter plaatse, maar als we zien waar Archipel vandaan moest komen is dat niet zo gek, ondanks dat het twee straten van de kazerne Archipel vandaan is. Zij waren samen met Scheveningen aan het sporten ........ Het nader bericht is: Kleine Brand, met behoud van het RV. Later belt de bevelvoerder van Centrum ons op dat het weinig had gescheeld, of er zou een flinke MiddelBrand aan de gang geweest zijn, maar ze waren echt net op tijd.
Na allerhande kleinere incidenten kunnen we op ons gemakje eten en pas nog later komt er eindelijk weer een meer dan gemiddelde inzet voorbij: Een automaatje vanaf een hotel/restaurant doet ons de TS van L-V sturen, maar als zij zich net uitmelden, belt de receptie van het hotel ons op dat er daadwerkelijk brand is. We alarmeren de TS van Haagse Hout, het RV van L-V en de OvDB-Noord erbij en ook zij gaan ter plaatse. Er blijkt een kabelgoot te smeulen en het heeft zich over drie verdiepingen uitgebreid, maar de bevelvoerder houdt het daar op Kleine Brand met behoud van het RV (waar hebben we dat eerder gehoord, vandaag ???) Hierbij nog wat plaatjes van de situatie ter plaatse: Gerookte Toekan.

Ook hierna zijn het de kleinere incidenten die ons weer lekker bezig houden, maar met een goed gevoel spring ik weer dapper op mijn fiets. Ondanks dat het er buiten dreigend uitziet, wapper ik lekker in mijn korte broek door de stad ........ Het is donker en niemand zal zich aan mijn harige kuiten storen ........ en zo wel: De zegen ermee !!!

Dinsdag 10 mei. Brandweer Wateringen en nachtdienst.

Net een half uurtje lekker thuis op de bank met een sapje in de hand, willen we net het licht uitdoen en de boel afsluiten: 00:09 uur Prio 1 WT Groenflex De Lierseweg 15 Brand (X) 6130. Nu zit ik nog aangekleed op de bank, dus ben ik snel aan de kazerne en ik heb meer dan gemiddeld geluk op dit tijdstip. Ik ben de eerste bevelvoerder die binnenkomt. Wel heb ik uiteraard nog een schaduw nodig, maar mij krijgen ze niet meer weg daar rechts voorin !!! Gelukkig komt er snel een "schaduw binnen vliegen" en kunnen we ter plaatse gaan. Tijdens het aanrijden, vraag ik nog wel aan de collega's die mij net hebben afgelost op de RAC, of het nou binnen of buiten is. Van de melding op de pieper, zijn we allemaal niet echt wijzer geworden, maar het betreft een busje in brand naast het plaatselijke "Hotel Polen". Als we op de Dorpskade langsrijden, breken we zowat onze nek om te zien of er links al een geweldige vlammengloed te zien is ........ Nog geen spoortje rook ........ wel twee politievoertuigen ........ Ze zullen toch niet weer aan broodroof gedaan hebben ??? Maar als we om het hotel zijn gereden, zien we ineens toch een busje staan waar een aantal agenten en een (zo te zien) eigenaar rondom lopen en ........ er komt toch aardig wat rook uit de hele bus. Snel maar een hoge drukstraal uit laten leggen door 111 en 112 en de waterwinning op laten bouwen door 113 en 114, want als deze bus echt gaat branden, hebben we een forse uitdaging !!! Hij staat namelijk geparkeerd tegen een houten fietsenstalling en die staat weer op nog geen meter van het hotel, waar alleen maar een glazen wand binnen met buiten scheidt Foot in mouth. Je moet er niet aan denken dat de bus echt vol in vlammen staat, dan had de brand ondertussen aardig naar binnen gejoekeld !!! Maar dat geluk hebben we niet en zodoende is één straal hoge druk genoeg en wordt de voorzijde afgeblust. De eigenaar is druk met de politie in gesprek, want hij heeft zo zijn bedenkingen bij dit voorval. Na een kleine drie kwartier is de bus helemaal uit en vlak voordat de kraan van de politie deze op komt halen, melden wij ons weer inzetbaar bij de collega's van de RAC. Of moeten we fff een bakkie nemen aan de kazerne en wachten op de volgende melding Wink. Dan zitten we daar nog wel fff, gokken we. Lekker naar huis, lekker naar bed. Leuke klus gedraaid. Weer eentje die in mijn rugzakje meegaat !!!

De nachtdiensten vangen weer aan en gelukkig is het niet meer zo warm buiten, want het slaapt toch altijd wat minder met die hitte. Ze zweet je bed uit en slaapt toch minder vast en ik heb het idee dat ik dan toch wat minder uitgerust wakker word. Ook vind ik het vaak zonde om dan in bed te gaan slapen. Liefst zou ik buiten in de tuin lekker gaan knorren, maar om dan wakker te worden met 16e graads brandwonden, is volgens mij niet echt gezond Tongue out.
Ik zit vannacht eindelijk weer eens met Paul en het begin is voortvarend. We beginnen de dienst met een flinke beknelling. De politie vindt van niet, maar de MKA belt op dat ze onze hulp toch nodig hebben. Gelukkig hadden we al gealarmeerd en laten we toch één en ander doorrijden om zelf die beslissing te kunnen nemen en ook vandaag blijkt maar weer dat dit over het algemeen een goede beslissing is: de TS en HV van Loosduinen en de OvDB-Zuid gaan in ieder geval hier wat "knipwerk" verrichten om de slachtoffers uit de beide voertuigen te bevrijden. Foto's van dit incident zijn hier te vinden.
Nog geen half uur later krijgen we een melding van een behoorlijke portiekbrand. Ook in het rayon van Loosduinen, maar zij zijn nog druk in de weer met die beknelling, dus alarmeren we Laak (TS en RV) en Centrum (TS). De OvDB-Zuid kan wel weg bij die beknelling, dus wordt ook hij gealarmeerd. Er blijkt op de achtste verdieping van een flat een brand te woeden in het portiek. Al met al een kleine brand.
Weer een half uur later krijgen we een belletje via de PMK of we misschien kunnen gaan naar een aanrijding tussen een personenvoertuig en een politievoertuig ........ Het zou ook daar om een mogelijke beknelling gaan en dus kunnen we nu ook niet achterblijven. We alarmeren de TS van Centrum en de intussen weer inzetbare HV van Loosduinen. Maar nu wordt er niet door de politie gebeld dat het niet nodig is ......... dus zijn we daar niet nodig ....... Gelukkig maar Smile. Hier kun je zelf zien of het een beknelling was ........ of niet ........
Veel meer hebben we eigenlijk niet gedaan, dan een beetje de boeken in, wat struinen over internet en als laatste Rijswijk wakker piepen om te helpen bij een lekkende LPG-installatie van een benzinepomp.
We zijn blij als we de aflos zien, want dat betekent dat we lekker naar huis kunnen !!! Slapen en dan ........

Woensdag 11 mei. Geen Brandweer Wateringen en nachtdienst.

Al heel vroeg in de avond word ik aan de Dedemsvaartweg verwacht. Examen Materieel laat op zich wachten en ik doe verschrikkelijk mijn best, maar helaas is het weer niet genoeg. Ondanks dat ik meer vragen goed had dan de vorige keer, is het niet voldoende Yell. Waardeloos dit !!! Nog meer en nog beter voorbereiden dus, dan moet het te doen zijn. Gelukkig ben ik niet de enige die gezakt is vandaag, want ik begrijp dat er nog drie collega's van in ieder geval Brandweer Wateringen niet geslaagd zijn voor hun module waar zij examen in mochten doen.
Maar het valt allemaal in het niet bij wat mijn goede vriend doormaakt. Na het examen ga ik naar de "overkant" (het Leyenburg Ziekenhuis) en breng mijn wekelijkse bezoekje aan hem. En ik maar zeuren over een examen waarvoor ik gezakt ben ......... Embarassed 

Afgelopen week nog even met de collega's van BMKD over mijn pieperprobleemje gesproken en wat blijkt ??? Als je de pieper niet dagelijks in de oplader zet, schijnt het probleem van meldingen missen veel vaker voor te gaan komen. Lekker is dat zeg, heb je een oplader, waar je ongeveer één keer in de week gebruik van maakt om de batterijen niet "lui" te maken........ is dat juist niet de bedoeling Surprised. Ik heb de pieper maar een harde reset gegeven (batterij eruit en achterstevoren terug in de pieper en dan de grote knop ingedrukt houden voor een halve minuut en weer terug naar de normale stand qua batterij) en sindsdien doet hij  het ......... Cool Nu maar hopen dat hij het blijft doen. Dan maar dagelijks in de oplader !!!
Tijdens mijn online-examen schrik ik me de krampen als de pieper gaat. Ik zit dusdanig ingespannen mijn sommetjes te maken, dat ik zowat een halve meter los kom van mijn stoel Laughing: 18.00 uur Prio GV Schoutendreef 61 Binnenbrand 9093 7730 7750 6130. Ja, leuk hoor. De pieper werkt, maar 1. Ik kan niet weg tijdens mijn examen. 2. Beetje lange aanrijtijd naar Wateringen (alhoewel ik ook bij Loosduinen kan instappen ........ Wink) 3. Stiekem dacht ik dat het ons proefalarm was ....... Tijd om te gaan werken Innocent.

Een zeer drukke nacht. Gigadruk gehad !!! Een hele bermbrand voor Den Hoorn, een liftinsluiting voor Archipel, een PAC-melding voor L-V en als klap op de vuurpijl een automaat voor Laak. En dat met z'n tweeën hier op vijf hoog !!! Blij dat we weekend hebben. Even dit alles verwerken en bijkomen.
Maandag geen vroege dienst, maar een themadag voor de collega's van de RAC in ......... Jawel, tadatadaaaaaaaaaa: het Westland !!! Helemaal Goud Tongue out.

Donderdag 12 mei. Oefenavond Brandweer Wateringen.

 Zo, weer lekker een oefenavond. Beter dan vorige week, toen het halve korps met zijn ziel onder de arm door het dorp struinde Wink.
Een avondje theorie wacht op mij en wat andere collega's, maar op zich is dit niet zo heel erg: IGS, oftewel Incident Gevaarlijke Stoffen.
We worden door één van de ploegchefs bijgepraat over het hoe en waarom en daarna gaan we aan de bak met filmpjes, casussen en vragenlijsten. Leuk en vooral leerzaam. IGS hebben toch al niet zo mijn voorkeur, ondanks dat het een statisch incident is, waar je vaak de tijd moet nemen om tot je plan, plan+ en je strategie moet komen.
Beneden lopen twee "Teletubbies" in een chemiepak rond te huppelen door de kazerne, dus als wij halverwege een bakkie gaan doen, is het dikke pret geblazen beneden.
Hierna nog even doorbijten in de instructieruimte, maar rond kwart over tien is het toch echt klaar voor vanavond. Laat het sappie alvast maar schuimen !!! Wink

De komende dagen redelijk veel weg, dus ik moet nog maar zien of ik mee kan als de pieper gaat.
In ieder geval een heel fijn weekend voor een ieder en tot maandag !!!
Voor mij maandag een makkie. Er is een themadag voor RAC'ertjes en dat alles vindt plaats in en rond Honselersdijk. Kijk dat is helemaal lekker aan te fietsen Laughing.

Tot dan dan.

Maar dan moet die rottige pieper wel afgaan !!! Ik weet niet wie of wat het probleem is, maar vandaag (vrijdag 13 mei ......... verdraaid, vrijdag de dertiende ........ Undecided) blijkt dat Brandweer Wateringen weer is gepiept, terwijl Smitje gewoon zat te niksen in de achtertuin ........ Begin er een beetje de balen van te krijgen ondertussen. Kijk, één of twee keer kan gebeuren, maar vijf keer in twee weken tijd is niet grappig meer. Tijd voor een nieuwe pieper !!!
Niet dat ik overal bij moet zijn, maar als je thuis bent (vooral overdag !!!) en je houdt er in je planning rekening mee dat er overdag al minder parttimers op het dorp zijn, moet je wel van je pieper op aan kunnen dat hij gaat als dat nodig is. Zelfs al is het voor een automaatje ......... zoals vanmiddag ........ Yell 

En zoals gebruikelijk: Week 19 voor de kleinere incidenten.