Week 20 - 2011.

Maandag 16 mei. Themadag RAC Haaglanden en bevelvoerderoverleg Brandweer Wateringen.

Wat een heerlijkheid toch weer. De wekker op een normale tijd !!! Oké, het wordt wel iets later voordat ik thuis ben, maar het later beginnen vergoedt een hoop Laughing. Ik scheur rond acht uur vanaf huis naar de kazerne van Brandweer Honselersdijk (of zoals ik af en toe over de mobilofoon roep: Hommelesdijk Kiss) en daar tref ik mijn collega al aan. Eerst een onvervalst Westlands bakkie en daarna wachten op de rest van de collega's die in de buurt parkeren en nu worden opgehaald.
We starten de dag met wat presentaties en daar vloeien wat pittige discussies uit voort. We zijn de hele ochtend hiermee bezig en er vliegen alerlei onderwerpen voorbij: GMS 4.9, Piket RAC, Roosterperikelen, S-diensten, BMKD (=Beheer MeldKamer Domein), enzovoorts !!!
De lunch doen we gezamenlijk in het restaurant van de Flora Holland en dat is best eten daar !!! Hierna vlotjes door naar een uitleg over de bedrijfsbrandweer van de Flora door de commandant van de bedrijfsbrandweer Flora Holland Naaldwijk en daarna een rondleiding door het gigantische pand. Ook kunnen we nog even met de TSK van de Flora stoeien en kijken of we er wat "one-seven" uit kunnen blubberen. Ik heb hier al eens mee mogen spelen, dus laat ik de beurt aan de collega's die dit fenomeen nog nooit hebben gezien, laat staan er mee gewerkt hebben !!! Tijdens het opruimen help ik de bevelvoerder een handje en gaat er door een kleine miscommunicatie iets niet helemaal zoals ik het in ieder geval had verwacht ........ Ik ben er nog steeds niet uit of dit een vooropgezet plan is, of dat het echt een ongelukje is Tongue out. In ieder geval is Smitje weer eens drijfnat !!! Van mijn kruin tot mijn net gepedicuurde teennagels ........ Zeiknat ....... Yell Gelukkig waaid het stevig door en ga ik maar een beetje op een tochtig hoekje staan !!!

Hierna staat er een bezoek aan de "Zandmotor" gepland. We rijden in allerlei busjes naar Kijkduin en melden ons bij het bezoekerscentrum. Een mooie uitleg van het hoe en wat en daarna even het dak op (weer fff droogwaaien ........) Hierbij een link om te zien wat wij gezien hebben: www.dezandmotor.nl 
En rond fff voor vijf gaan we weer lekker huiswaarts. Vanavond weer bevelvoerdersoverleg in de kazerne van Brandweer Wateringen. Druk Brandweerdagje !!! Smile

Dinsdag 17 mei. Vroege dienst en een Grote Oefening voor Brandweer Westland.

Afgelopen weekend werd ik benaderd om vanavond mee te doen bij een Grote Oefening in de Maasdijk voor een groot gedeelte van Brandweer Westland. Uiteraard vind ik het erg leuk om hieraan deel te nemen en met plezier neem ik de rol van Brandweerkundig Centralist voor mijn rekening. Het draaiboek kreeg ik toegestuurd en goed doorgespit ........ Welk één zieke geest heeft dit verzonnen ??? Dat is een kwadratische uitvoering van de rampscenario's in Vlissingen èn Zweden bij elkaar ........ Maar hierover later meer.

We beginnen lekker rustig, maar tijdens het wisselen van de diverse ploegen krijgen we een melding van een beknelling op de A12. We alarmeren volgens het systeem de volgende voertuigen: de TS Haagse Hout, de HV van L-V en de OvDB-Noord. Dit ongeval veroorzaakt een behoorlijk verkeersinfarct in de regio. Zowel stad in, als stad uit staat het helemaal vast en dat in de ochtendspits !!! Surprised Zo'n drie kwartier later, we hebben alweer voor een aantal automaatjes gealarmeerd, waaronder de Flora Holland, krijgen we wederom een melding van een beknelling, deze keer in Pijnacker. En ook deze keer krijgen we aardig wat rood de straat op: de TS van PiNo, de HV van Rijswijk en alweer de OvDB-Noord. Een raar ongeval, kijk zelf maar: rolletje koperdraad aan de rol ........
En voordat we ook maar klaar zijn met de beknelling dient het volgende incident zich alweer aan. Een mogelijke binnenbrand in Zoetermeer. Dat is de derde keer dat de OvDB-Noord gepiept wordt in amper anderhalf uur tijd. Onze chef, want zij is onze OvDB-Noord vandaag, vindt het allemaal best, want de statistieken voor dit jaar zitten al maanden ver onder het vriespunt !!! Frown 
Verder knallen we de ene na de andere melding eruit en zijn we blij als we weer eens een oud-collega zien binnenlopen. Verrek, dat is waar ook: vandaag hebben we een intake gesprek met een Britse dame van The Britisch School om te bepalen hoe het gesteld is met onze engelse manier van uitvragen. Mogelijk is het nodig om hier wat lesjes engels aan vast te knopen. Maar met handen en voeten kom je een heel eind hier op de RAC. We zien wel hoe erg ik er aan toe ben Cool.
Lekker op het fietsje naar huis ....... fff de wind door de haren laten wapperen, want ik heb sinds ik weer terug ben van de voorjaarsvakantie, zowat iedere dienst binnen tien minuten koppijn hier ......... Het wordt echt tijd voor de Yp !!!

's Avonds kan ik gelukkig met een door collega's geregelde auto naar de Maasdijk om daar mee te doen aan een Grote Oefening. Het scenario is afgrijselijk en voor de BHV van het bedrijf is het voor het eerst dat ze überhaupt een oefening doen ........ en dan zo één Surprised.
Het scenario is als volgt: Door werkzaamheden aan een WKK (= Warmte Kracht Koppeling) bij een tuinbouwbedrijf is er iets niet helemaal joepie gegaan en als er ingeschakeld wordt, stroomt er 4000 liter olie uit het reservoir. Uiteraard blijft het hier niet bij en ontstaat er kortsluiting waardoor er brand onstaat en de brandende olie de substraatruimte in loopt. In de ruimte daarnaast schrikt men zo van de klap die dit met zich mee brengt, dat er een heftruck over een medewerker heen rijdt. Nou, dat was het dan wel zou je denken ......... maar nee hoor !!! Er waren ook nog werkzaamheden op het dak bezig en uiteraard vallen daar ook twee gewonden. Heel veel sterkte voor de BHV-organisatie !!!
Ik alarmeer de volgende voertuigen: de TS van Maasdijk, de TS van De Lier en het RV van Monster. Uiteraard vergeet ik de OvDB niet en al vlot is het eerste nader bericht binnen: Grote Brand, meerdere slachtoffers. Hierop roep ik de TS van Naaldwijk, de TS van Monster, de HV van 's-Gravenzande en het GWT van De Lier. Ook de AGS en de HOvDB worden opgeroepen om ter plaatse te gaan.
Vanuit de bedrijfskantine zie ik hoe er gigantisch hard gewerkt wordt om me heen. Het ene na het andere slachtoffer wordt voorbij gedragen en ik begrijp dat ze zelfs met twee reanimaties bezig zijn !!! Pittige klus voor iedereen. Maar rond half tien is het einde oefening; we zitten ondertussen al wel op Zeer Grote Brand, Grip2 en het tweede peloton met enkel one-seven autospuiten is onderweg .......... Tongue out
Na de nabespreking met de BHV volgt de nabespreking met de Brandweer. Daarna even mee naar de kazerne van De Lier om mijn NIEUWE pieper te laten programmeren en hopelijk zo geen enkele melding meer te hoeven missen !!! Maar ik hoop dat een nieuwe pieper de problemen tot het verleden laat verdwijnen, want ik hoor uit het hele Westland deze problemen en dat heeft dus niets met mijn piepertje alleen te maken Undecided. Rond kwart over elf huppel ik ons bedje in. Een lange, maar leuke en gezellige dag !!!

Woensdag 18 mei. Intake en late dienst.

Het gaat er toch echt van komen, hoor die tijdelijke opheffing van mijn eenrichtingsverkeer !!! Vanmiddag namelijk het intakegesprek met de behandelend arts en daarna een verpleegster. Lekker positief om het gesprek te beginnen met: Fijn dat u er bent. Het wordt geen prettig onderzoek ........ Yell Fijn, had u verder nog iets ??? Maar het is voor een goed doel zullen we maar zeggen Kiss.

Door dit gesprek ben ik wat later op het werk, maar dat was allemaal ingepland en dus hoef ik me geen zorgen te maken dat er iemand op mijn komst zit te wachten. Dank aan de collega die mijn uurtje fff wilde opvullen !!!
Amper binnen of één van de woordvoerders (in vrije tijd) belt op over een mogelijke binnenbrand. Tijdens het naar huis rijden, ziet hij zwarte rookwolken uit een woning komen en hij is ondertussen aan het keren om te kijken of er eventueel nog mensen binnen zijn. Ondertussen alarmeren wij de TS en RV van L-V, de TS van Wassenaar en de OvDB-Noord. Er blijkt een forse schoorsteenbrand aan de gang te zijn, maar we begrijpen van de collega dat iedereen buiten staat. Kleine Brand en met behulp van het RV wordt de schoorsteen geramoneurd.

 

Donderdag 19 mei. Late dienst.

Tja, dat is weer eens een andere opening op donderdag: GEEN oefenavond !!! Het is even wennen, maar ik moet zeggen; het went snel !!! Als we lekker wat te doen hebben, hoor je mij niet klagen hoor. Sterker nog, ik heb van de week natuurlijk al een oefening gedraaid in Maasdijk .........
De ene Westlandse collega komt binnen en de andere gaat naar huis ....... en degene die naar huis gaat, gaat zeker een uitruk missen !!! Waarschijnlijk staat hij hier nog in de parkeerkelder als zijn pieper gaat ....... hè hè Cool. Sorry Foot in mouth, liet me even gaan .......
Bij binnenkomst is het trouwens een drukte van belang, vooral bij de politie. Er heeft een achtervolging plaatsgevonden en tijdens de staande houding van de verdachte is er geschoten ........ Hierbij wat plaatjes van het gebeuren: Dan had u maar moeten stoppen !!!

Amper een uurtje later krijgen we het verzoek van de MKA om mee te rijden naar Madurodam. Daar zouden een HTM-bus en een vrachtwagen elkaar flink geraakt hebben tijdens een aanrijding. Er wordt gesproken over meerdere gewonden en over een mogelijke beknelling. We alarmeren de TS Archipel, de HV van Scheveningen en de OvDB-Noord. Maar we hadden wat meer inzet verwacht !!! Bijvoorbeeld een GK, of iets dergelijks ........ het zal wel aan GMS 4.9 liggen. Omdat Archipel vrij snel ter plaatse is, wachten we even het nader bericht af om eventueel meer materieel te sturen. Maar de bevelvoerder van Archipel heeft voldoende aan de HV en de OvDB die onderweg zijn. Het betreft in ieder geval geen beknelling, maar gezien de impact die dit ongeval heeft (15 betrokkenen, 3 slachtoffers) geven we toch de HOvDB en de WB even kennis van het gebeuren. Hierbij wat foto's van het ongeval: Op schaal bij Madurodam. 
Wat automaatjes en liftinsluitingen houden ons lekker bezig tot het eten op tafel staat en dan gaan we uitgebreid aan de maaltijd ........ Maar wat een bagger hebben ze ons voorgeschoteld zeg !!! Yell Niet te eten die zooi. Ik was al boos omdat er op het menu een tartaar met ui en gebakken aardappeltjes stond, maar toen ik in het bedrijfsrestaurant kwam stond er eerst een rij van zo'n twintig uit de kluiten gewassen ME'ers voor mij ......... Undecided Hmm, het schijnt dat ADO vanavond iets met een bal gaat doen ........ Kunnen ze zelf niet voetballen ofzo, dat ze daarbij de hulp in roepen van de politie ???
Maar naar mijn tartaar kan ik wel zwaaien, want ik krijg iets ondefinieerbaars op mijn bord geflikkerd: bruingroene bonen (de kleuren van ADO zijn toch Groen-Geel ???), iets van een doodgereden kip, met wat versleten schoenzolen erom heen dat door moet gaan voor een krokant korstje en Parijse krieltjes, waarbij waarschijnlijk precies boven mijn portie de pot met komijn is leeggestort ......... Allememachies, wat een zooi Cry !!! En dan moet je net Smit hebben, tussen ondertussen dertig gevaarlijk hongerig uitziende ME'ers: "Zo, helden ....... bedankt hoor, mijn tartaartje is naar de maan omdat jullie hier ook zijn, met je voetbalgezichtje ........" Het lukt me om een paar molenwieken te ontwijken, maar wordt ondertussen van achteren opgetild. Er wordt mij in mijn oor geschreeuwd dat zij hier ook niet voor hun plezier staan ........ "Had je vroeger een vak moeten leren, dan had ik nu gewoon een normale maaltijd gekregen !!!" Misschien had ik dit op een iets subtielere manier moeten aanpakken, want ze gaan nu echt los. Ik gooi mijn hulpeloze blik eruit en zeg dat ik ook maar een eenvoudige Brandweerkundig Centralist ben, maar dat helpt niet echt meer. Het lijkt erop dat ze me óf willen gaan Jonassen naar buiten, de vijver in, of de andere kant op, de frituur in ....... Ik heb gekozen voor een tussenoplossing: Doe de lift maar en gooi mijn bord met wat daarop ligt maar achter me aan !!! Scheelt me wel bijna vier euro Wink. Pfoei, dat heb ik toch maar weer op de juiste manier opgelost. Fijne collega's in de hulpverleningsketen ........ Innocent

Maar beter dat we een lekker incident krijgen als ik mijn bordje laat staan: een flinke aanrijding op de A4. Eén van de voertuigen heeft een salto mortale gemaakt en dus gaan we ook deze keer voor een beknelling. de TS en HV van L-V en de OvDB-Noord gaan ter plaatse. Gelukkig blijkt het ter plaatse allemaal mee te vallen, in ieder geval voor wat betreft de inzet van de Brandweer. Er worden wat hand- en spandiensten verleend, maar verder houdt de inzet op. Het veroorzaakt wel een forse avondspits !!! Hierbij een fotografisch overzicht ........

Na de gebruikelijke automaten en andere kleine inzetten, krijgen we een melding dat er een wateroverlast gaande is in een kantoorgebouw en er staan al twee verdiepingen onder water ......... Surprised Normaal gesproken gaat men vanaf de Kazerne Rijswijk alleen met een HV naar een wateroverlast, maar we adviseren de bevelvoerder om toch even de TS mee te nemen. En dat blijkt weer een goede keus te zijn. Een gesprongen waterleiding heeft bij het ter plaatse komen, al drie verdiepingen onder water gezet. Ze zijn daar nog wel fff bezig. Nu is vooral Scheveningen de klos. Binnen tijdsbestek van amper een kwartier tijd, gooien we drie meldingen op hun MDT en piepers.

Een binnenbrandmelding in Den Haag, net buiten het verzorgingsgebied van Wateringen Frown. De TS en RV van Loosduinen, de TS van Centrum en de OvDB-Zuid worden gealarmeerd. Ter plaatse is het een Kleine Brand, maar de stichting Salvage mag nog wel even komen om wat extra hulp te bieden.
En dan is het toch gelukt: een melding voor de collega's van Brandweer Wateringen. En dat tijdens de oefenavond !!! Een vreemde lucht in een verzorgingstehuis en de 6130 gaat met prio 1 ter plaatse. Er blijkt daar iemand iets te enthousiast bezig te zijn met aceton en er staan nu zo'n vier oudjes bijna te kotsen in de hal. Of de ambulance ook even die kant op kan komen Foot in mouth. Gaan we regelen voor u !!!
Ook Naaldwijk en Loosduinen gaan prio 1 naar een buitenbrand. Lekkere drukke dienst zo Kiss.

Vrijdag 20 mei. Dagje uit van de stichting ........ Brandweer Wateringen.

 Gisterenavond was ik net aan thuis (rond kwart over elf, de aflos was lekker vroeg !!!) en een half uurtje later dwarrelden mijn schoonouders binnen. De kinderen zijn nog net niet oud genoeg om de hele dag voor zichzelf zorgen, dus hebben we hun hulp ingeroepen om ze een beetje te begeleiden. Vandaag hebben we het jaarlijkse dagje uit van Brandweer Wateringen en sinds jaren hebben we ons aangemeld om weer eens mee te gaan.
Om kwart voor acht is het verzamelen in de kazerne om daar een bakkie te doen en op de bus te wachten die ons vervoert naar de bestemmingen van vandaag. Naar goed gebruik is het allemaal geheim waar we heen gaan vandaag, dus laten we het allemaal lekker over ons heen komen.
We vertrekken rond kwart over acht en gaan richting Brabant. Na zo'n twee uur tuffen komen we aan in Helmond, bij een bedrijf dat marmer verwerkt in keukens, badkamers en verder alles waar je het ook maar in je huis zou willen hebben. Een filmpje, een rondleiding, een vragenlijst, een lunch en daarna de bus weer in naar de volgende lokatie.
Op de heenweg hebben we allemaal een envelop gekregen met daarin de indeling van de groepen die voor vandaag gelden. En uiteraard staat er bij Smitje vermeld dat hij vandaag een speciale rol vervult ........ Nou, hou je maar vast vandaag Laughing.
Na wederom een busreis, deze keer maar een drie kwartier, zijn we aanbeland in Veghel bij een bedrijf dat veel doet in bedrijfscatering, feesten en partijen organiseren en ons ontvangen. Heerlijke hapjes kunnen ze daar in ieder geval maken, want bij de koffie is het flink nsoepen. Ook hier een rondleiding door het bedrijf, een vragenlijst en gezellig samen zijn !!!
Als we hier klaar zijn, denderen we de bus weer in en blijft het gezellig !!! We rijden door Brabant en komen ten slotte uit in Baarle Nassau alwaar een bekend restaurant haar deuren alleen voor ons heeft geopend !!! Nu staat dit bedrijf zeer geod bekend vanwege de goede kwaliteit van het eten, dus laten wij ons heerlijk in de grote achtertuin op de loungebanken ploffen. Genieten van de zon, een heerlijk wijntje en andere versnaperingen. Rond half zes starten we met de voorgerechten en na vier gangen beginnen we bijna vol te zitten. Het is erg goed weer, bere gezellig en er staat ons nog het één en ander te wachten. Die vermelding dat ik een speciale rol vervul vandaag, daar heb ik nog weinig van gemerkt ........ dus zal dat na het dineren wel gaan komen !!! En inderdaad Cool. De twee andere collega's en ik (we zijn met z'n drieën vrijwillig aangewezen om speciaal te zijn) worden naar binnen gehaald om we worden verzocht om teamcaptain te zijn tijdens het komende "Ik-hou-van-Holland-spel" De indeling die vanochtend is uitgedeeld geldt ook nu weer en de uitslagen van de vragenlijsten worden bekend gemaakt. Mijn groep heeft het erg goed gedaan en we gaan met een flinke voorsprong het spel beginnen. Kijken of we die voorsprong kunnen consolideren of liever nog uit kunnen bouwen Wink. Zo fanatiek ben ik dan ook wel weer !!! En gelukkig heb ik de juiste groep toebedeeld gekregen, want we doen het erg lekker !!! Zelfs zo lekker dat we tijdens de laatste ronde alleen de laatste vraag goed hoeven te beantwoorden om dik te winnen. Uiteraard wordt de jury beticht van samenheuling met de vijand, doorgestoken kaarten, danwel omkoping, maar wij weten nergens van en hebben dus gewoon erg goed en slim gespeeld !!! Terechte winnaars dus Kiss. De prijzen worden uitgereikt en met kramp in onze kaken en buiken van het lachen stappen we een half uurtje later de bus in die ons naar het heerlijke Wateringen gaat brengen.
Rond kwart over twaalf zijn we weer terug aan de Dorpskade en bedanken we de collega's die deze geweldige dag hebben georganiseerd. HELEMAAL GOUD !!! TOPPERTJES Laughing Bedankt !!!

Zaterdag 21 mei. Nachtdienst.

Over het algemeen is het op zaterdag lekker onrustig in de nachtdienst. Is het niet bij ons als Brandweer, dan is het wel bij de politie of de zusters van de MKA. Wij trappen in ieder geval af met een PAC-melding voor ZT-SH. Daarna hebben we fff de tijd om bij te praten over wat we de laatste dagen allemaal beleefd hebben Cool. Daarna lijkt het bijna op echt werken: vanaf twaalf uur tot een uurtje of drie krijgen we alleen maar prio incidenten binnen te beginnen met een melding van een beknelling op zo, honderd meter van de kazerne Centrum. Hierna een melding of zes voor diverse buitenbranden. Auto's, een bootje, stapels pallets respectievelijk voor de collega's van Scheveningen, Monster, Laak, Zt-OH, Den Hoorn en L-V ....... We wachten trouwens nog steeds op die Grote Brand ........ maar zoals altijd komt die iedere dag een dag dichterbij Wink. Ik hoorde trouwens vrijdagochtend vlak voor we het dagje uit hadden, dat er in die vroege ochtend een Zeer Grote Brand heeft plaats gevonden in Den Haag. Maar het blijft niet alleen bij prio 1 incidenten. Scheveningen gaat eruit om een steiger die over de weg ligt weer overeind te zetten en de TS van Delft gaat naar een grote containerbrand .......... Hebben we toch nog onze Grote Brand Tongue out. En nog op ons dorp ook, want de containers horen bij het grote containerbedrijf aan de rand van Wateringen en als de bevelvoerder van Delft één van de medewerkers van dat bedrijf heeft omgepraat dat hij de containers komt ophalen, rijden ze met de TS achter hem aan naar Wateringen om ze daar af te blussen. Ik heb echt nog geprobeerd om daar de TS van Wateringen te laten staan, maar als Delft iets doet, doen ze het echt goed !!! Innocent
De TS van Laak gaat een afgescheurde boom opruimen op verzoek van de politie en daarna gaan zij door naar een mogelijke brand in een woning. Samen met de TS en RV van Centrum en de OvDB-Zuid komen ze bij een Kleine keukenbrand. Alleen Salvage mag nog even ter plaatse komen.
De jarige bevelvoerder van de Maasdijk en zijn collega's maken we wakker om naar een piepende rookmelder te luisteren ......... Ben je in ieder geval op tijd wakker voor je eigen verjaardag en kun je thuis alvast de tafel dekken, ofzo. Wij gooien een "Lang zal hij leven" over de mobilofoon Smile. Van harte jongen !!!
En als laatste tijdens onze dienst gaan de TS en RV van Centrum de ambulancedienst helpen om een patiënt uit een woning te halen.

Een lekkere nachtdienst !!! Lekker druk, lekker gewerkt !!! Weekend !!! 

Zondag 22 mei. Brandweer Wateringen.

Net uit bed en klaar om de achtertuin in te duiken ......... gaan er ineens twee piepers aan mijn riem te trillen !!! Surprised Twee piepers omdat ik ondertussen een nieuwe heb en die oude nog even probeer of die het echt niet doet ....... Nu natuurlijk wel Undecided15.34 uur Prio 2 GV Laan van Wateringseveld 800 Hulpverlening 6130. Ik ben toch wakker, dus ga ik op weg naar de kazerne en kom daar net op tijd aan. Er wordt nog op een nummer 114 gewacht en de bevelvoerder die al klaar staat geeft aan dat ik voorin kan plaats nemen. Achter de 114 aan huppel ik naar de auto en dan kunnen we vertrekken. Ons uitgemeld bij de collega's van de RAC en gevraagd wat we precies gaan doen daar op de Laan van Wateringseveld. Blijkt dat er een oudere dame met een loeiende rookmelder zit en de woningbouw weigert alle hulp. Tja, dan komt Brandweer Wateringen in actie !!! Omdat het niet zeker is of het een CO-melder is die afgaat, laat ik 111 en 112 maar even voor de zekerheid omhangen en start zelf de diverse meters op. Als we ter plaatse zijn, doet er inderdaad een wat oudere dame (schat haar zo op het eerste gezicht rond de negentig ........) de deur open en het eerste dat ons op valt, is niet zozeer dat helse kabaal vanaf het plafond, maar de staat waarin deze mevrouw verkeert. Ze staat echt op het punt van instorten, want ze heeft het niet meer. Dat kabaal duurt al sinds vanochtend tien uur en ze is een zenuwinzinking nabij. Snel gemeten of het niet per ongeluk CO is en alvast een ladder laten halen. Snel dat pokkeding van het plafond en de batterij er uit !!! ZO, rust over Wateringseveld !!! Smile Wat advies gegeven en veel geruststellende woorden. En als mevrouw weer iets rustiger oogt, gaan wij weer terug naar de kazerne. Lekker de achtertuin in !!! Cool

En het weekoverzicht van deze week: week 20.