Week 21 - 2011.

Maandag 23 mei. Brandweer Wateringen.

22.30 uur prio 2 KH De Raaphorst 15 Hulpverlening 6130. Betreft een benzinelucht. Helaas net te laat op de kazerne om mee te kunnen met deze uitruk. Volgende beter !!!

Dinsdag 24 mei. Themadag Incident Management.

Vandaag een hopelijk leuke, maar in ieder geval leerzame dag in het ADO-stadion (sorry voor de echte fans: het Kyocera-stadion). Er zijn diverse hulpverleningsinstanties uitgenodigd om ons één en ander bij te brengen omtrent alles wat te maken heeft met ongevallen op de diverse wegen.
De ochtend begint met een geweldig verhaal van Hans van Breukelen. Wat een geweldige man en wat een spreker is die man Wink. Hij zou eens een dag voor alle collega's van de VRH moeten praten: dan ziet de wereld er heel anders uit .......... Waarschijnlijk zullen we dan er een wekelijks uitje van moeten maken ....... Of ben ik nou heel erg negatief ???
Daarna worden we volgegooid met allerlei informatie door allerlei collega's in de keten. Het valt niet mee om wakker te blijven, want na een anderhalf uur begint het zuurstofgehalte aardig te zakken en zakken wij aardig onderuit. Gelukkig is er een goeie lunch en daarna worden we door een Haaglandse collega onderhouden. Gelukkig wel weer een leuk en leerzaam verhaal. (En dat is niet omdat hij dit vermoedelijk mee leest !!!)
Gaandeweg de dag lijkt het een sport te worden om de collega's in de hulpverleningsketen zo veel mogelijk af te kammen, wat erg jammer is. We zullen het toch allemaal samen moeten doen ter plaatse !!! Maar gelukkig is niet iedere spreker behept met zulke kwaliteiten.
Het is een lange dag, waar op het einde een soort van casus zou komen waarbij een incident, waar ik mee bezig ben geweest indertijd beluisterd gaat worden en dan mag iedereen er wat van vinden ......... Ben ik even blij dat het programma uitloopt en die casus niet meer aan bod komt Wink.
Lekker op het gemakkie naar huis ........ en o ja, ik moest van Sjaak vermelden dat ik WEL op de fiets ben, vandaag ........ Kiss

Donderdag 26 mei. Vroege dienst en oefenavond Brandweer Wateringen.

Goeie morgen deze morgen ....... Ik heb er totaal geen zin in !!! Frown En ik ben bang dat ik dit gevoel in ieder geval tot een uurtje of vier blijf houden.
Om eerlijk te zijn, hebben we vandaag weinig aan de zeis !!! Het loopt wel lekker door met allerhande kleinere incidenten, maar echt spannend wordt het allemaal niet. Zelfs niet als de wind hier fors aantrekt en uiteraard rond drie uur, als Smitje zijn fiets bestijgt, op windkracht 6 á 7 boven Haaglanden blijft wapperen. Zwaar tegenwind natuurlijk op de terugweg, maar het is wel lekker fff doorworstelen.

De oefenavond staat ook weer op het programma. Vanavond lopen er al wat zenuwachtige gezichtjes rond, want morgen is de GROTE DAG voor een collega van ons. Hij (en zijn verloofde ....... ) gaan morgen trouwen en wij als Brandweercollega's zijn ook uitgenodigd en de voorbereidingen zijn al in volle gang.
Daar tussendoor moet er ook nog geoefend worden. Zelf mag ik met een clubje collega's naar Honselersdijk om daar in de weer te gaan met een Technisch Hulpverlening ........ of te wel: Knippen en Scheren, zoals een oud-collega van de CPA dit altijd zo mooi noemde.
Nou dat knippen en scheren is gelukt, want we hebben de voorgeprepareerde auto bijna kaal gemaakt !!!

Nadat we weer terug zijn, worden de laatste afspraken gemaakt voor de trouwdag van morgen, doen we een sappie en gaan lekker naar bed.

Komende dagen ben ik niet inzetbaar voor de VRH, dus zowel voor de RAC als voor Brandweer Wateringen niet !!!
Morgen, vrijdag de 27e zit ik wel op een Brandweervoertuig, maar deze A-Ford 

http://www.brandweerwateringen.com/voertuig/aford.html

is in 1930 uit de fabriek komen rollen en mag dan dus dienen als vervoermiddel bij een trouwerij van een fijne collega en goede vriend (en dat alles in één persoon !!!).
Na de feestavond zijn we dusdanig niet inzetbaar dat we daar tot maandagavond half elf over doen. Dan begint de nachtdienst weer en dan zijn hopelijk al mijn sappies weer tot een aanvaardbaar niveau gezakt Laughing ........ fff een weekendje eruit met de familie !!!

 

Verder is er niets noemenswaardig gebeurd ......... in ieder geval niet waar ik mee uitgerukt ben ......... als de pieper al gegaan is, want in Duitsland hebben we net geen ontvangst, geloof ik !!! En anders ......... ik neem mijn pieper toch niet mee. Tot zondagavond heel erg laat ben ik niet inzetbaar.
Als ik het zo teruglees, is het maar een klein weekje geworden (op papier dan), maar voor mijn idee heb ik het druk zat gehad ....... Zal de leeftijd wel zijn Cool, ik ben tenslotte 39 jaar en 10 maanden jong Innocent.

Tot volgende week !!!

Niet vergeten om het weekoverzicht te plaatsen Wink